Van zwartgrauwe naar een regenboog van kleuren. 🌈

Hoe is het met je? We hebben minder contact met elkaar tegenwoordig. Tenminste fysiek is contact lastig geworden. Hoe nu verder? Wat kunnen we nu?

Weet je, veel mensen voelen zich eenzaam. Misschien voel jij je zelf eenzaam. Misschien denk je veel na over je persoonlijke omstandigheden. Je had het al zo zwaar, maar met de crisis er bij, zak je nog verder weg.

Veel mensen zien de wereld en hun leven zwart en grauw. Ze zijn ahw blind (geworden) voor wat God in hun leven kan doen. Ze bidden wel, maar zien de veranderingen niet. Ze zijn niet slechts blind, maar ze zitten ook vast in hun denken.

Om herstel in het leven te kunnen ervaren zijn niet de persoonlijke ervaringen het belangrijkste. We kunnen soms zo boos zijn op God, op de omstandigheden waarin je zit. De vraag is echter of je bereidt bent om uit die zwartgrauwe omstandigheden te stappen om Hem te dienen.

Een ander hart
Waarom zeg je dat nou, Hem dienen? Het gaat er om dat we ons blik afwenden van onszelf, ons ik gerichte leven, van hoe onze omstandigheden zijn. Dat zal niet je problemen oplossen, maar het geeft een andere hartsgesteldheid.


Wanneer we ophouden om voortdurend met ons zelf bezig te zijn en ons richten op de dingen die van boven zijn. Weet je het draait niet allemaal om jou. Niet om jou problematiek, hoe heftig en gauw ook. Het draait niet om wat jij wil en wat jou gedachten zijn.

De moeite waard
Wij weten niet wat goed is. Wij denken in oplossingen en proberen deze te vinden. We zoeken er naar in allerlei boeken. We zoeken het bij allerlei hulpverleners.

Maar de omstandigheden zullen slechts veranderen als ons gedrag veranderd. Van ik naar de ander, maar vooral gericht wordt op Wie Jezus is. Als je durft uit te stappen om. Anders te doen, anders te geloven. Je kan denken dat je niet de moeite waard bent. Wie ben je dan?
Wat nu als je gelooft een geliefd kind te zijn van God. Degene die je bedacht heeft, gewild heeft, je liefheeft. Dat is een nieuw perspectief. Dat geeft hoop. Een andere zienswijze welke kleur geeft. Hoop wordt vaak beschreven en uitgetekend met een regenboog. Dat zijn de mooiste kleuren.

Weet je zelfs Jezus kwam. Niet naar deze wereld voor zichzelf. Niet om gediend te worden. Hij is gekomen om dienen, er voor jou te zijn. Hij gaf Zijn ziel als losprijs voor velen. Hij ging tot het uiterste. Durf jij tot het uiterste te gaan voor Hem, voor anderen? Ben je bereid?

Woord:
Want ook de Zoon des mensen is niet gekomen om gediend te worden, maar om te dienen, en Zijn ziel te geven als losprijs voor velen.

Markus 10:45 HSV

https://bible.com/bible/1990/mrk.10.45.HSV


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: