Kans voor de kerk

De kerkdeuren zijn gesloten. De kerk komt in beweging. Dat is iets moois in minder mooie tijden. We moeten nadenken hoe we contacten onderhouden. Nieuwe contacten leggen op andere manieren.

Er zijn in deze tijd veel mogelijkheden. Media is op dit moment nog de manier misschien. Ik heb geen idee hoe het allemaal zal gaan de komende tijd. Ik zelf geloof dat het goed is te schrijven. Eigenlijk is papier misschien zelfs het beste en het meest persoonlijk, al doe ik dat zelf nog digitaal.


Ik geloof dat het delen van Het Woord krachtig is. Delen is dan inhoudelijk schrijven wat God ons op het hart legt. Zoals de apostelen dat deden. Brieven gingen in de moeilijke tijden van hand tot hand. De gelovigen haalden er bemoediging en uit en werden vermaand.

Er zijn verschillende kerken en ieder heeft zijn eigen kleur en smaak. Prima, maar is dit niet juist het moment om samen te verbinden. De waarheid ligt niet in kleur of smaak, maar in Christus toch?

Ik heb geen idee, maar misschien tijd dat de pastors, dominees, voorgangers, gaan bewegen. Zich laten zien als gezamenlijke verbinder, leraren voor het volk in hun regio. De publieke media gebruiken en inhoudelijk delen van de hoop die er is juist in deze tijden.

En mensen, we zullen op, moeten staan en doen wat we kunnen om te delen van wat we hebben. Misschien zelfs onderdak bieden aan mensen die dat niet hebben. Zorg dragen voor wie dat zelf niet kan.
De kerk heeft meer kansen dan ooit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s