Emotionele stabiliteit

Hoe stabiel ben je? Ik bedoel emotioneel. Iedereen heeft emoties, maar ben je ook emtioneel stabiel? Hoe ga je er mee om? Misschien moeten we het omdraaien. heb je emoties of hebben je emoties jou?Vraag je echtgenoot hoe het met je emoties is gesteld is. Vraag je kids hoe we er mee omgaan en je komt er achter hoe stabiel je werkelijk bent.Misschien denk je dat je een behoorlijk sterke persoonlijkheid hebt. Maar veel mensen kunnen zich krachtig uitdrukken, maar verbale uitingen zijn vaak ook emotionele manieren van instabiliteit.Mannen denken al gauw sterker te zijn dan vrouwen, maar ik vraag me af of dit werkelijk het geval is . Instabiliteit is gevaarlijk in relaties. Wanneer we luisteren naar onze gedachten en gevoelens boven wat de waarheid is zullen we vastlopen in onze relaties.

Stabiliteit

We hebben stabiliteit nodig in deze maatschappij. Mensen die helder, eerlijk, en vasthouden aan de waarheid in alle omstandigheden. Die hun gevoelens en emoties niet aan de kant zetten, maar durven benoemen, maar er voor kiezen om deze ondergeschikt te maken aan wat werkelijk belangrijk is.

Misschien ben je bang geworden en heb je verkeerde keuzes gemaakt in je leven. Misschien ben je het zicht op de waarheid verloren in alle emoties. Veel mensen zijn het zicht op de waarheid verloren. Misschien ben je ook op zoek naar wat er werkelijk toe doet in het leven. Naar fundamentele waarheid.Misschien ken je het verhaal van Simson. Je kunt het lezen in richteren13-16. Simson had een roeping op zijn leven. Hij was goed opgeleid, was een krachtige persoonlijkheid, had een.opdracht van God maar emotioneel erg onstabiel.
De waarheid
Simson kende de waarheid. Wist wat er moest gebeuren, maar liet zich leiden zijn emoties. Delilah probeerde hem oa te verleiden en Simson was er gevoelig voor. Hij had een man van God kunnen zijn, maar ging de boeken in als iemand die emotioneel onstabiel was.Veel mensen treden krachtig op. Denken dan dat dit nodig is om emotioneel stabiel over te komen. Anderen werken hard om.veel te verdienen em laten zien op die manier dat ze de controle hebben. Anderen studeren en streven naar een zo hoog mobiele opleiding, maar deze zaken hebben niet zo veel met emotionele stabiliteit te maken.
Wat is jouw fundament?
Wat is de waarheid waarop jij bouwt? Simson kwam toen het bijna te laat was, toen hij zelfs fysiek niet meer kon zien tot inzicht dat hij de waarheid wel wist, maar zich had laten leiden Door zijn emoties.
Verdriet, boosheid, blijheid, verliefdheid, zijn allemaal niet verkeerd an sich. Toch moeten ze niet het uitgangspunt zijn tav de keuzes die je maakt in het levenIk geloof dat er slechts 1 Waarheid is, namelijk Jezus Christus. Veel mensen lopen alleen zogenoemde waarheden achterna. Maar als je ze onderzoekt zul je veel valse waarheden ontdekken. Jezus echter heeft de waarheid gezonden. De Heilige Geest. Door Jezus mogen we de Waarheid ontdekken in wat Hij ons wil leren. Door Zijn Woord in ons te bevestigen wanneer we gaan
doen waartoe we geroepen zijn.

%d bloggers liken dit: