In stilte ontvangen

Soms wordt een mens even stil gezet. Dat kan een specifiek moment zijn in je leven. Sommige momenten hebben een impact. Een geboorte, een begravenis, een ander specifiek moment, maar soms zijn dat momenten die je raken. Momenten die je nog niet ziet, maar die heel specifiek worden omdat het veranderende momenten zijn in jouw eigen leven op dat moment.

Deze week werd ik bepaald bij de gedachten van een mens. Mijn eigen gedachten. Wat bepaald mijn gedachten? Beter gezegd wie bepaald mijn gedachten? Zijn dat bepaalde ervaringen, gebeurtenissen, wat mensen zeggen of wat ik zelf vindt in bepaalde situaties?

Ik geloof dat mijn gedachten aan allerlei zaken onderhevig zijn en daarmee mijn gevoelens beïnvloeden en daarmee hoe ik op zaken reageer. Mijn gedachten zijn te klein heb ik gemerkt. Te klein, ik bedoel dan, hoe ik over mij zelf denk.

God heeft geweldige plannen met mij, met jou. Hij denkt niet te klein. Hij ziet geen potentie, maar heeft potentie in ons gelegd. Een wezenlijk verschil. Het zien van of het hebben van. Je bent dus bijzonder. Wij zijn bijzonder gemaakt door Hem en dus als wij potentieel hebben, waarom denken we dan zo klein over onszelf?

Jozua ging het beloofde land in met 11 andere gasten. Dit volgens Gods opdracht. Maar toen ze terugkwamen hadden 10 van de 12 negatieve gedachten. Ze zagen allemaal onmogelijkheden. Reuzen die hen zouden verslaan. Ze dachten te klein. Ze vergaten de potentie die er in hen was. Ze waren immers in Gods opdracht er op uit gestuurd. Zou God hen met de opdracht ook niet de mogelijkheden geven?

Het is gemakkelijk om uit te gaan van mislukken. Logisch omdat wij zelf in eigen kracht niet zoveel potentie hebben. Al onze gedachten worden ons ingefluisterd door onze ervaringen, teleurstellingen , falen, stemmen uit het verleden, stemmen van mensen, van wat en wie dan ook. Ik geloof dat satan deze stremmen gebruikt ons te ontmoedigen en te ontkennen welk een potentieel we hebben in Christus.

De stem van negativiteit is vaak het tienvoudige van wat God ons te zeggen heeft. Het brengt ons soms in verwarring, maar wanneer we Gods Woord in ons opnemen zullen we groeien in geloof. In geloof in wie je mag zijn in Hem. Gods woord staat vast en is onveranderlijk. Alle andere stemmen zijn tegengesteld afwijkend en voortdurend ons potentieel onderdrukkend en ontkennend, maar God wil dat we zullen leven in Zijn kracht.

Gods kracht is niet krachteloos in ons. Zijn gedachten over ons zijn bijzonder. Hij kent ons, maar Hij weet ook met welk een kracht Hij ons wil voorzien. Hij gaf Zijn Zoon om de kracht van Leven te geven ipv de kracht van overleven. In Christus mogen we in zwakheid groeien en ontdekken dat we daarin juist sterk zijn. Laten we onze gedachten vullen met Zijn waarheid.

Goed om zo nu en dan ff stil gezet te worden of bewust ff stil te gaan staan en ons bewust te worden van wie we mogen zijn in Hem.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s