Dromen onderweg

We kunnen dromen dromen en zelfs inzetten om deze te behalen, maar toch de plank totaal misslaan.

Dit blog is een vervolg op de blogs hiervoor. Misschien handig die ook te lezen om dit blog ook in de context te lezen.

Jozef had dromen en wist ook dat dromen betekenis hebben. Gezien het uitleggen van enkele dromen verder op in zijn geschiedenis.

Soms kunnen we vanuit eigen inzet, eigen motivatie van alles op poten zetten wat je gaat zien als je droom, waarvan je denkt dat het de vervulling zal zijn van je verlangen, maar dan toch net niet. Of misschien totaal niet.

Er zijn veel hedendaagse goeroes, meestal niet met die titel, die je willen voorspiegelen hoe je je droom kunt vinden, wat te doen en vaak weten ze ook door te dringen in je gedachten en gevoelens die maken dat je gaat bewegen op die gedachten.

Ik geloof dat je je dromen helder kunt krijgen door ze te onderzoeken, maar dat wil nog niet zeggen dat je dit ook zult gaan ervaren.

Gods plan met je leven is: het behalen van de droom die hij in je gelegd heeft. Het heeft alles te maken met wie God is, wie jij bent en je relatie met anderen tegelijk zoeken mensen het daar meestal niet direct in.

In de huidige maatschappij wordt ons geleerd dat dromen geweldig is, maar er moet ook brood op de plank komen. Zo zoeken we dromen en vermengen we deze al gauw met wat de maatschappij van ons vraagt.

Wanneer we echter Gods plan volgen begint dat met in eerste instantie met een verlangen. Dat verlangen is er en kan je activeren. De vraag is hoe je dat doet. Veel mensen hebben daar prachtige,soms bijbelse, verhalen over.

Ik zelf kan zeggen dat mijn dromen groeien naarmate ik onderweg ben met God om zijn droom in mij te laten verwezenlijken. Dit vraagt geen brood op de plank, maar vraagt om navolging van zijn woord. Sommige momenten dacht ik geld nodig te hebben, maar God liet me zien dat hij voorziet. Niet dat we niet moeten werken. Het ging niet allemaal voor de wind en het was niet altijd gemakkelijk.

Gods plan is telkens weer uit de boot stappen. Opstasn terwijl je eigenlijk niet weet hoe te lopen.je ogen richten op iets wat je eigenlijk niet kunt zien. Je hart openen waar het pijn doet. God drukt op knopjes die soms de gevoelige snaar raken. Dat willen we vaak liever niet op dat moment. Achteraf zien we de vrucht van gehoorzaamheid.

Ik besef me dat ik soms de dromen in de weg gestaan heb door mijn eigen weg te kiezen boven die van God . Maar ik geloof ook dat het hoort bij het proces van navolging. Leren te luisteren naar Gods stem in ons. Ik wil ne daar voor openstellen. En jij?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s