Dromen zonder bedrog

God schiep de mens naar Zijn beeld. God had een droom, een verlangen. God wilde dat verlangen vorm geven. Zo schiep hij de mens met als hemzelf. Hij creëerde hen met het verlangen naar relatie, naar echtheid, naar geborgenheid, naar hemzelf.

Onze diepste dromen gaan voorbij aan het aardse , het fysieke, het enkel op jezelf gericht zijn. Mooi om te weten dat God ons liefheeft en gewild heeft , bedacht en ons Zijn zegen wil geven. Dat is een deel van de droom, een groot deel, maar Hij wilde dat we voor altijd en eeuwig bij Hem zouden verblijven.

Ik geloof dat als het gaat om de wezenlijke verlangens van de mens, het drieledig is. Wanneer we werkelijk uitstappen in de droom die God op ons gelegd heeft, heeft dit effect op het persoonlijke leven, op het leven van anderen en zal God daardoor geëerd worden.

Het is nooit Gods bedoeling geweest om voor ons zelf te leven. Daarom schiep iemand naast ons en werd de mens talrijk. Samen is beter dan alleen zegt de Bijbel ons. En het mooie is dat God ons kent van voor de geboorte, zelfs van voor de grondlegging van de wereld en dus ook weet wat goed voor ons en Hij verlangt naar ons en Hij legt vanuit zijn eigen verlangen ook iets geweldigs in ons.

Veel mensen blijven zoeken, durven of willen zich niet overgeven aan die specifieke droom voor hun leven. Misschien omdat ze beseffen dat ze niet zelf de touwtjes in handen hebben. Immers als de droom al in ons geprent is dan betekent dat dat er een bestemming is en dat daaraan ook bepaalde aspecten zitten waarmee ze moeite hebben en dus ontkennen ze hun droom soms, hun geloof, hun God en daarmee hun leven zoals het is bedoeld.

Wat is het leven waardevol, maar wat kan ze intens waardevol zijn wanneer God er werkelijk toegelaten word. Ik bedoel dat wanneer er zijn weg, zijn leven toelaten wordt het net als in Jozefs geval niet altijd gemakkelijker. Soms zit je in de put, of je zit vast in de problemen van het leven, je wordt in de steek gelaten verraden , afgewezen, teleurgesteld door mensen en het is dan soms ook zo enorm donker misschien.

Misschien herken je er iets van als ik dit zo een beetje schets. Of misschien herken je er niets van en hebt je eigen geschiedenis. De vraag is echter of je bereid bent om Gods weg te gaan. Dit is nog wel vrij gemakkelijk als ik het zo zeg. Ben je bereid de weg te gaan, niet zomaar , maar ben je bereidt de weg van God te gaan tot het uiterste?

Ik vindt dat het een lastige vraag. Hoever gaan we om de droom van God voor ons leven werkelijk te doen uitkomen? Het lukt ons niet volledig. We zijn namelijk niet in staat om vanuit onszelf tot ons doel te komen. Prachtig is het te weten dat Jezus juist daarvoor gekomen is. Drieledig. Hij kwam om zichzelf kenbaar te maken, om God zichtbaar te maken en de Geest om Hem in ons zichtbaar te maken.

Ik vindt het bijzonder hoe Godsplan, zijn droom en verlangen in Christus, in ons werkelijkheid is geworden. Het is geen egocentrisch gedoe van God ter ere van Hem zelf allemaal, maar om de liefde onderling. Ik hoor weleens dat alles om God draait. Enerzijds een soort van waarheid, maar de diepste Waarheid is vele malen groter dan wij ook maar kunnen beseffen. Het draait om De liefde van ons naar Hem en van Hem naar ons en van ons naar elkaar. Daar had God werkelijk alles voor over.

Een geweldige God hebben we als we dit gaan beseffen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: