Van slaaf naar vrijheid

Heer wat is Uw liefde groot.

U haalt ons uit Egypte waar we vastzitten in slavernij. U maakt ons vrij van datgene wat ons belemmerd. Onze keuzes, onze problemen die we zelf hebben gemaakt of van zaken die anderen ons hebben aangedaan.

Vrijheid is geen gemakkelijke weg. Ze moet bevochten worden. De weg naar vrijheid kan. Lang zijn al lijkt ze in rechte lijn best te doen. We komen van alles tegen onderweg wat ons weerhoudt, wat ons soms zelfs doet verlangen naar oude tijden. Maar onderweg naar vrijheid is er geen ommekeer meer mogelijk. Het verlangen kan niet geleerd worden. We zullen de weg moeten blijven gaan.

De weg naar vrijheid kan men niet zelf bewandelen. Onze eigen inzicht, manieren en mogelijkheden zijn beperkt. Echter indien we op de Weg blijven met Christus dan is de beloning reeds daar. De Weg is niet gemakkelijk, maar de moeite waard. Hij zelf is immers bij ons. Met ons onderweg.

Hij is de voorziener. Geeft wat nodig is. Hij biedt hoop telkens als we op Hem zien dan is daar het licht op ons pad. Hij geeft richting dwars door de woestijn van moeilijkheden naar het land van melk en honing. Hij is onze hoop.

We zullen het nieuwe beloofde land moeten bevechten om vrijheid te gaan ervaren wanneer we aangekomen zijn. Maar de belofte is overwinning en ze staat aan onze kant. God is met ons in Christus Jezus, amen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s