God zoeken in de nacht.

Soms veranderen er zaken, en weet je ik kan daar niet zo goed tegen. Ik heb graag de controle over zaken, mensen, omstandigheden. Herken je dat? Of heb jij dat juist helemaal niet? veranderingen maken mij vaak juist wel scherp. Het helpt me met de vraag: wat nu verder?

Ik maak grote lijnen qua planning en de lijn daarin is waar roept God mij persoonlijk, waar ligt mijn roeping en wat is mijn rol? Dat betekent voor mij: wat zegt God me persoonlijk, waar moet dat zijn en met wie en hoe doen we dat dan?

Mijn persoonlijke roeping heb ik helder, mijn rol grotendeels en waar en met wie dus evenzo en hoe we dat doen is vaak ook wel helder. Soms echter blijken de zaken anders uit te pakken dan verwacht.

Een collega stapt op. Cliënten die andere keuzes maken dan verwacht. Het land wat je hebt past niet helemaal zo goed, geld is een issue, collega’s die andere ideeën hebben, kortom ff nieuwe input die ik op dat moment ff lastig vindt.

Het vraagt om flexibiliteit. Dat ben ik niet altijd. Ik vindt van mijzelf van wel, maar merk dat ik het lastig vindt dat zaken soms anders lopen dan in mijn gedachten en gevoelens passen. Mij helpt het om te zoeken naar openbaring. Een woord van God.

Dat klinkt zweverig. Dat klinkt alsof er een zware stem uit de hemel zou moeten donderen die me een speciaal antwoord zou moeten geven of zo. Nu ja zeg,… Dat is dus totaal anders voor mij in de praktijk. Ik zoek en kijk naar wat God me zegt op een moment als deze. Door te schrijven, te denken en te zoeken in Gods Woord . De Bijbel en te overdenken, te bidden over wat God me zeggen wil. Zijn principes in te passen in de situatie.

Vandaag lees ik dit:
Al zou ik de talen van de mensen en van de engelen spreken, maar ik had de liefde niet, dan zou ik klinkend koper of een schallende cimbaal zijn geworden. En al zou ik de gave van de profetie hebben en alle geheimenissen weten en alle kennis bezitten , en al zou ik al het geloof hebben zodat ik bergen zou verzetten, maar ik had de liefde niet, dan was ik niets. En al zou ik al mijn bezittingen uitdelen tot levensonderhoud van de armen , en al zou ik mijn lichaam overgeven om verbrand te worden, maar ik had de liefde niet, het baatte mij niets.
1 Korinthe 13:1‭-‬3 HSV
https://bible.com/bible/1990/1co.13.1-3.HSV

Ik lees daarin dat God me zoiets zegt als: Erik, doe wat je moet doen. Blijf bij je roeping. Dat is: heb mensen lief. Blijf bij ze in de buurt en doe wat je kan vanuit mijn liefde. Doe dat echter door zelf dicht bij Mij te blijven. Immers je kan doen wat je wil,.maar vanuit eigen kracht en vanuit eigen inzicht gaat het allemaal niks opleveren wat werkelijk waarde heeft. Je kan je kapot werken, je suf piekeren, het helpt niets. Blijf bij Mij, strek je uit naar Mij en doe wat Ik je zeg te doen. Heb lief met Mijn liefde. Deel uit van Mijn hart. Dan zal Ik zegenen wat je doet. Laat de dingen los die vanuit jezelf komen en blijf dicht bij mijn Hart.

Je hebt geloof nodig. En je mag daarin de hoop ontvangen, maar vooral uitdelen van de liefde die je in Mij hebt ontvangen. Dat is het grootste wat je hebt en waarvan je deel mag uitmaken om er van te delen aan hen die dat nodig hebben.

Dit is hoe ik daar mee om ga en daarin vindt ik rust. Krijg ik adem. Hierin wil ik rusten. Letterlijk. Ik ga slapen. Deze woorden neem ik mee in de nacht. Ik wens een ieder Gods zegen in Zijn Woord.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s