Ja, ik wil!

De titel van dit blog is het antwoord op de huwelijksbelofte van bruid of bruidegom. Mij gaat het daar niet om. Het gaat veel meer over het verbond. Niet zozeer het verbond Tav het huwelijk, maar de vraag is wellicht veel meer in de trant van, ben je bereid om Gods wil te doen?

Veel mensen zijn best bereid om christelijke activiteiten bij te wonen. Vooral als daarvoor in de plaats ze ergens bij mogen horen. Immers de meeste mensen willen ergens bij horen toch?

Wat doe je?

De vraag die ik wil stellen is echter wat wil je werkelijk? Hoeveel gelovigen zijn bereid om op te staan en te doen waartoe God hen geroepen heeft.

Veel mensen denken dat ze dat doen omwille van een bepaald gevoel of gedachte. Wanneer je vraagt waarom ze bepaalde zaken doen dan bemerk je vaak al gauw dat er veel eigenbelang bij zit.

Ik herken dat heel goed. Vaak genoeg dingen gedaan die achteraf vaak meer om me zelf draaiden dan om anderen, om God. Niet dat ik dat direct besefte, maar wel toen het me werd afgenomen of het moest opgeven.

Weet je we hebben allemaal zo onze eigen mening en vinden dat we bepaald recht hebben om te doen en te zeggen wat we willen. Inderdaad zijn we mensen met een vrije wil.

De vraag die ik dan wil stellen is of je vanuit vrije wil wil gaan doen waartoe Christus je in Hemelsnaam oproept? Dat is een vraag die je je mag stellen wanneer je nog niet goed weet wie Hij is, maar ook wanneer je al jaren gelovig bent.

Pas echter op! Het is niet iets wat je zomaar doet. Hey heeft vergaande consequenties om Jezus te volgen en Gods wil te doen. Door ja te zeggen ga je een verbond aan. Je wordt uitgedaagd om te gaan zoeken naar Zijn wil boven de jouwe.

Wat is daarop jouw antwoord?

Jezus antwoordde hun en zei: Mijn onderricht is niet van Mij, maar van Hem Die Mij gezonden heeft. Als iemand de wil heeft om Zijn wil te doen, zal hij van dit onderricht weten of het uit God is, of dat Ik vanuit Mijzelf spreek. Wie vanuit zichzelf spreekt, zoekt zijn eigen eer, maar Wie de eer zoekt van Hem Die Hem gezonden heeft, Die is waarachtig en geen ongerechtigheid is in Hem.
Johannes 7:16‭-‬18 HSV
https://bible.com/bible/1990/jhn.7.16-18.HSV

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s