Een nieuw jaar geconfronteerd met onmogelijkheden.

Een nieuw jaar. Velen denken aan een nieuw begin. Nieuwe start en mogelijkheden. Vandaag was een dag waarbij ik werd geconfronteerd met de gedachte dat dit vaak juist niet zo is.

Keuzes maken

Iedere dag van ons leven maken we keuzes. Soms goed en soms fout. De vraag is niet zozeer het moment dat je bepaalde keuzes maakt, maar vaak veel meer in het proces dat er aan vooraf gaat.

Ik werd vandaag oprecht geconfronteerd met de kracht van verslaving. Nu werk in een instelling waarbij ik veel te maken heb met oa verslavingen, dus dat zou niet zo raar moeten zijn wellicht. Maar soms zijn er specifieke momenten die je extra raken en vandaag extra geraakt.

Het ontglipt je

Wat nu als je jarenlang gedacht hebt dat je je leven wel onder controle hebt, maar langzamerhand lijkt het je te ontglippen. Je weet niet of je er wel toe doet. Of je de moeite waard bent. Je probeert zo verschrikkelijk hard je best te doen, maar … Het lukt allemaal niet.

Je lijkt te stikken in eenzaamheid, gevoelloosheid, machteloosheid, persoonlijke teleurstelling of juist die van de ander, angst, biterheid,…wat dan ook.

Het nieuwe jaar is dan wel nieuw, maar misschien benauwd het je juist vanwege de onmogelijkheden die wederom op je af lijken te komen. Je leest het goed. De onmogelijkheden!

Onmogelijkheden

Voor veel mensen zijn nieuwe kansen de confrontatie met onmogelijkheden. Immers ze hebben zo veel geprobeerd. Zo diep gegaan. Zo hard kapotgeslagen, versplinterd, teleurgesteld dat het moeilijk is te hopen. Zelfs maar te durven hopen.

Hoop doet leven zegt men, maar voor velen is de hoop zo vaak kapotgeslagen dat ze niet meer durven hopen, geloven dat ze er toe doen. Door wat er in hun leven is gebeurd heeft hen van binnen verscheurd. Ze durven zich niet meer te geven, te laten zien, te worden,..

Negatieve spiraal

Satan gebruikt jouw negatieve spiraal om jou vast te houden, neer te slaan, wanhoop te creëren. De vraag is niet zozeer of jij gelooft, of je hoop hebt. De vraag is of God jou hoop mag brengen? Niet of jij geloof hebt, maar of Hij je geloof mag schenken waar het jou zelf niet pakken kunt. Dat hij je mag liefhebben, ook als je zelf liefde nog niet goed begrijpt.

Gebed

Een nieuw jaar,… Ik bid dat voor al mijn vrienden het een jaar van geloof, hoop en liefde zal zijn.

Weet je…? Je hebt het misschien moeilijk gehad en zult het wellicht nog een poos heel lastig hebben, maar ik wil je vragen om ruimte te maken voor liefde. Als liefhebben lastig is,… Dan bid ik je toe dat Gods liefde je hart mag raken. Dat je hierdoor weer hoop zult krijgen en geloof.

Dat je zult gaan beseffen dat je niet hopeloos bent. Dat als jij niet in je zelf kunt geloven Jezus in jouw geloofde, daar waar jouw hart de liefde niet kon delen Jezus liefde genoeg is voor zowel jou als voor degene die je lief en dierbaar zijn.

Ik bid jullie, lieve vrienden, een jaar van verandering toe. Een jaar vol geloof, vol hoop , vol liefde van de Vader. ik spreek zegen uit over je uit en een overvloedig leven in Jezus naam.

Al zou ik de talen van de mensen en van de engelen spreken, maar ik had de liefde niet, dan zou ik klinkend koper of een schallende cimbaal zijn geworden. En al zou ik de gave van de profetie hebben en alle geheimenissen weten en alle kennis bezitten , en al zou ik al het geloof hebben zodat ik bergen zou verzetten, maar ik had de liefde niet, dan was ik niets. En al zou ik al mijn bezittingen uitdelen tot levensonderhoud van de armen , en al zou ik mijn lichaam overgeven om verbrand te worden, maar ik had de liefde niet, het baatte mij niets. De liefde is geduldig, zij is vriendelijk, de liefde is niet jaloers, de liefde pronkt niet, zij doet niet gewichtig, zij handelt niet ongepast, zij zoekt niet haar eigen belang , zij wordt niet verbitterd, zij denkt geen kwaad, zij verblijdt zich niet over de ongerechtigheid, maar verheugt zich over de waarheid, zij bedekt alle dingen, zij gelooft alle dingen, zij hoopt alle dingen, zij verdraagt alle dingen. De liefde vergaat nooit. Wat dan profetieën betreft, zij zullen tenietgedaan worden, wat talen betreft, zij zullen ophouden, wat kennis betreft, zij zal tenietgedaan worden. Want wij kennen ten dele en wij profeteren ten dele, maar wanneer het volmaakte zal gekomen zijn, zal wat ten dele is, tenietgedaan worden. Toen ik een kind was, sprak ik als een kind, dacht ik als een kind, overlegde ik als een kind, maar nu ik een man geworden ben, heb ik het kinderlijke tenietgedaan. Nu immers kijken wij door middel van een spiegel in een raadsel, maar dan zullen wij zien van aangezicht tot aangezicht. Nu ken ik ten dele, maar dan zal ik kennen, zoals ik zelf gekend ben. En nu blijven geloof, hoop en liefde, deze drie, maar de meeste van deze is de liefde.
1 Korinthe 13:1‭-‬13 HSV
https://bible.com/bible/1990/1co.13.1-13.HSV

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s