Ik slaap meestal prima. Vannacht ben ik echter onrustig. Ik lig niet gauw ergens wakker van zeg ik altijd, en dat is ook zo, toch ben ik vannacht regelmatig wakker. Eerlijk is eerlijk, maar heb getwijfeld dit te bloggen. Maar ik geloof in transparantie en het laten zien van mijn eigen issues om van daaruit in gesprek te kunnen zijn. Te mogen delen. Te ontmoeten.

Ik ben een gezegend mens. Heb de liefste vrouw, de mooiste kinderen op wie ik zo enorm trots ben. Heb geweldige vrienden, werk waarvoor ik geroepen ben. Zoals ik al zei een gezegend mens.

Vannacht echter lig ik wakker. Mijn hart gaat tekeer. Ben verdrietig en boos tegelijk. Aan het niet goed verwoorden, maar probeer het toch.

Er is veel gaande in mijn gezin. Mijn vrouw is ziek en daardoor niet goed in haar vel. Ze is een heerlijke vrouw, waar ik veel van hou en gun haar zoveel blijdschap en de rust die ze nodig heeft. De ruimte om zichzelf te zijn. Trots op wie ze is, een geweldige vrouw moeder en binnenkort oma. We hebben veel meegemaakt ook. Gelukkig is het een stuk rustiger nu.

Mijn kinderen, ze zijn stuk voor stuk prachtig.en ook onze schoonkinderen zijn mooie kerels van wie we veel houden. Al weet ik dat soms misschien niet goed uit te drukken. Binnenkort mogen we zelfs Opa en oma worden. Ik zie er zo naar uit het kindje te mogen zien en vast te houden.

Gezegend ben ik, idd. Dank God voor zoveel zegeningen in mijn leven. Waarom dan wakker? Ik ben trots en blij met mijn kinderen om wie ze zijn. Ik had gedacht dat wanneer we voor ze bidden en als ze in mijn leven God zouden zien en zouden horen wie Jezus is, ze dit ook zouden willen.

Helaas is dit voor sommigen ( nog) niet het geval. In gesprek liet gisteren een van mijn kinderen weten niets met God te hebben. Daar lig ik wakker van. Dat raakt me. Dat vind ik verschrikkelijk. Wat er ook allemaal gaande is, niets is waardevoller dan een leven met God. Ik ben verdrietig en boos dat ik dit niet voldoende heb kunnen uitdragen schijnbaar.

Ik zou het buiten mijzelf willen leggen. De schuld willen geven aan allerlei zaken. De kerk die we verlaten hebben. De geestelijke crisis die daarbij spelen. Het niet goed weten hoe we om moeten gaan met allerlei issues op persoonlijk vlak. Het vaak te druk zijn met van alles en nog wat en… Daarbij wellicht te weinig aandacht voor mijn kinderen? Mijn karakter, te weinig uitgelegd en besproken? Ik weet het niet.

Wat ik weet is dat ik voor mijn gezin bid. Iedere dag. Ik wens ze een leven dichtbij Jezus toe. Ik vindt het verschrikkelijk en leeg als ze kiezen voor een leven zonder Hem. Want juist Hij is het die zoveel meer inhoudt geeft aan het leven An sich. Die liefde een zoveel grotere inhoudt geeft. Die zo veel meer ruimte geeft dan wat de wereld van ons vraagt. Vrijheid die enerzijds misschien beperkend klinkt, naar zo veel dieper is.

Ik las vanmorgen onderstaande psalm:

Wie schuilt bij God, de Allerhoogste, kan rustig slapen, want de Almachtige beschermt hem. Ik getuig daarvan en zeg tegen de Here : ‘U bent mijn toevlucht, bij U ben ik veilig en geborgen. U bent mijn God en ik vertrouw alleen op U.’ Hij beschermt u tegen verraderlijke vallen en houdt vreselijke ziekten ver van u. Onder zijn vleugels vindt u bescherming en een toevluchtsoord. Zijn trouw is uw schild en weert de aanvallen van de tegenstander. U hoeft niet te vrezen voor de angsten van de nacht, noch voor de scherpe aanvallen overdag. En ook niet voor de pest, die zich in de duisternis verspreidt of voor de vernietiging die in de middag toeslaat. Al sneuvelen duizend mensen aan uw linkerkant of tienduizend rechts van u, u wordt gered. U zult het zelf zien, de straf treft alleen de ongelovigen. U, Here , bent mijn toevluchtsoord. U hebt God, de Allerhoogste, als beschermer gekozen. Tegenslag zal u niet treffen en ziekten zullen ver van u blijven. Hij zal zijn engelen bevelen voor u te zorgen en u te beschermen, waar u ook gaat. Zij zullen u op handen dragen en u zult niet struikelen. Zelfs als u een leeuw tegenkomt of op een adder trapt, gebeurt er niets. De Here zegt: ‘Ik zal hem verlossen, omdat hij zoveel van Mij houdt. Ik zal hem beschermen, omdat hij Mij kent en mijn naam eert. Als hij Mij roept, zal Ik hem antwoord geven. Als hij het moeilijk heeft, zal Ik bij hem zijn. Ik zal hem bevrijden en in ere herstellen. Ik zal hem een lang leven geven en hem mijn grootheid tonen.’
Psalmen 91:1‭-‬16 HTB
https://bible.com/bible/75/psa.91.1-16.HTB

Mooie woorden. Ze troosten mij. Ook in deze. Ik wil in alles dicht bij Jezus zijn. Hem navolgen. Met alles wat in mij is. Met al mijn gedachten en gevoelens. Mijn verwachtingen dus en mijn teleurstellingen ook.

Ik wil vanuit relatie met Hem leven en dit ook doorgeven aan anderen.dat is inclusief aan mijn geliefden. Het voelt als falen, omdat ik niet goed heb kunnen doorgeven wat een leven met God nu werkelijk inhoudt aan hen die mij het allerliefst zijn.

Mijn leven draait om dat ene principe wat Jezus ons leerde: God liefhebben boven alles en de naaste als je zelf. Voor mij geld dit nog steeds. met vallen en opstaan dat wel, maar ik steek me er naar uit in alles wat ik doe.

Ik hoop dat er voldoende tijd zal zijn om dit principe nog meer handen voeten te geven. Aan mijn kinderen en binnenkort mijn kleinkinderen samen met mijn vrouw die ook zoveel heeft te geven.

Heer, ik verlang er naar dat mijn kinderen U leren kennen in alle aspecten van hun leven. Dat het niet zal gaan over geld of prestatie. Over wat ze hebben of wat anderen van hen verwachten en daaraan te voldoen. Maar dat het zal gaan over wat er werkelijk toe doet en dat is een leven met U. En keer mij om juist vanuit wie ik ben te delen van Uw liefde die zo immens rijk is. Zo groot en vervullend dat ze hier ook naar zullen verlangen. Heer leer mij een vader en man te zijn naar Uw hart. In Jezus naam. Amen.