Jij, ik en Petrus. Part 19

Galaten 2:11-14

Petrus wordt openlijk aangevallen, beschuldigd door Paulus. We zien hier een eenzijdige actie, waarop Petrus niet reageert. Petrus heeft iig zoveel geleerd in zijn leven met Jezus dat hij milder is geworden. Daar waar hij vroeger zijn mond geroerd zou hebben zegt hij nu niks.

Men zou kunnen denken dat hij idd schuldig is aan wat Paulus hier verwoord. Tegelijk kun je ook stellen dat het allemaal qua nuance iets anders is. Wellicht heeft Petrus een goede reden om te doen wat hij doet. Iig volgt er geen durecte reactie. Ook zien we dat Petrus geen boosheid heeft tov Paulus. Hij noemt hem in een van zijn brieven ” onze geliefde broeder” .

Hoe gaan we om met kritiek? Ik zelf kan er, eerlijk gezegd, niet goed tegen. De vraag is echter vooral hoe gaan we er mee om? Ben je geneigd om tekst en uitleg te geven? Ben je geneigd het te negeren? Wordt je boos en opstandig?

Vanuit ons verstand, emotie en eigen wil, zullen we al gauw een weerwoord plaatsen op kritiek. Zelfs al is het nog zo goed bedoeld al gauw zien we iets negatiefs en de aanval als persoonlijk. Het is vleselijk. Immers we voelen ons zelf aangetast. Geraakt wellicht, maar in hoeverre gaat het nu werkelijk om ons?

Petrus reactie staat hier niet vermeld. Wat mijn gedachten zijn bij dit gedetecteerd idd dat Petrus geleerd heeft om tot tien te tellen. Niet vanuit zijn vlees te reageren, maar te wachten in deze op wat Gods Geest hem hierover ingeeft. Als dit zo is heeft Petrus zeker één en ander geleerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s