Jij, ik en Petrus. Part 18

Handelingen 12:1-19

Petrus werd als leider vastgezet. Nog maar net geleden was Jakobus nog onthoofd vanwege zijn leidende rol onder de christenen. Petrus komt er op dat moment beter van af.

Het is niet de eerste keer dat Petrus gevangen zat. En ook niet dat hij bevrijd werd. God heeft een plan met de kerk, met de gelovigen en net Petrus.

Petrus gered uit de klauwen van Herodus, maar ook uit de handen van de joodse leiders . Nog altijd is er de strijd tussen wet en genade. Gods plan was echter dat Zijn genade in Jezus Christus bekend gemaakt zou worden.

God is bij machte om wonderen te doen om Zijn Woord bekend te maken. Soms stierven er leiders vanwege het Woord. Om Christus wil. Soms was er het wonder.

God gebruikt zowel het één als het ander. Zowel het sterven als het overleven om Zijn Woord bekend te maken. Dat is het geworden. Eerst in Jeruzalem en van daaruit over de gehele wereld.

De vraag is of wij daar deel vanuit maken. Ik moet daar aan denken omdat we zien dat waar de mens het over het algemeen redelijk makkelijk heeft qua strijd en vervolging om Jezusnaam het geloof vaak juist minder actief lijkt te zijn.

Wat hebben we nodig om werkelijk verkondigers te zijn? We hebben de ruimte. Er is qua godsdienst redelijk de ruimte. Niet altijd gemakkelijk, maar er zijn plaatsen waar ze om Jezus naam gevangen gezet worden. Gedood zelfs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s