Jij, ik en Petrus. Part 16

Handelingen 1:15-26

Petrus staat op. Alles lijkt op zijn plaats te vallen in zijn denken. Hij heeft Jezus ontmoet en deze heeft met hem gesproken. Hem gevraagd of Petrus Jezus werkelijk lief had. Petrus grote mond was niet zo groot meer geweest. Hij was voorzichtiger nu.

Maar Petrus was er weer. Ze hadden Jezus naar de hemel zien opvaren en nu zaten ze te wachten ..
Wachten op de dingen die komen gaan. Wachten Jan lastig zijn. Voor Petrus due vaak ongeduldig was blijkt dit voor nu toch de beste weg. Alles valt op zijn plek.

Alles valt op zijn en en Petrus begint te snappen hoe het zit. Begrijpt wat Jezus hem gezegd heeft. Jij bent de rots! En nu is het zover. Hij mag opstaan en doen waarvoor hij geroepen is. Hij mag zijn moed tonen.

Wat is het juiste tijdstip belangrijk. Terugkijken in de tijd. Dan is Jezus komst niet raar gepland. En nu is het in dit verhaal Petrus tijd. Tijd om op te staan en uit te leggen wat er is gebeurt.

Het juiste tijdstip is nu. Ik weet niet waar jij bent geroepen en waarvoor het tijd is in jouw leven. Maar het is de hoogste tijd. Tijd om God te zoeken misschien? Tijd om een stap verder te maken en hem te volgen? Tijd om dingen onder ogen te zien? Tijd om te gaan staan en je ontdekkingen te vertellen? Tijd om je ware ding te doen?

Het is in ieder geval tijd voor jou en mij om Jezus de levende Heer bekend te maken. Het is goed om de tijd te nemen en de dingen te overdenken. Het zal immers allemaal niet zomaar gaan. Dat zal met vallen en opstaan gaan. Soms zullen we teleurgesteld raken in anderen en onszelf en wellicht zelfs in God. De weg is niet gemakkelijk, maar zeer de moeite waard. Jezus heeft het ons getoond. Petrus verteld het verhaal en wij mogen luisteren om het verhaal in ons op te nemen en verder te vertellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s