Lucas 24:12, 33-34

Wat gebeurt hier nu? Wat is er aan de hand? Petrus zal duizend vragen hebben gehad. Petrus de man die altijd haantje de voorste was. Weet het ff niet. Loopt na maria’s verhaal over de opgestane Jezus toch maar naar het graf. Stel je voor dat het waar is. Ziet de windsels,… Wat is dat? Zou het dan toch? …

Duizend vragen tollen door zijn hoofd. Hoe is het mogelijk? Kan het zijn dat?
Ik herken dergelijke vragen wel. Ook over zaken die God doet in mensen levens. Klinkt niet vroom, ik weet het. Er zijn zoveel verhalen en soms dan bemerk ik de onechtheid. Mensen willen soms ook graag wonderen zien lijkt het. Soms geloven ze wat ze willen geloven.

Regelmatig ben ik sceptisch en zie dingen gebeuren die door geen mens in beweging gezet kunnen zijn. Ik zie de ahw de windselen liggen, maar ik kan er niet goed bij. Hoe ik ook puzzel, de verklaring volgt pas later.

Herken je de gedachten? Misschien ligt het aan mij. Er gebeurt veel om ons heen. God doet zo veel in levens van mensen en tegelijk zie ik ook hoe mensen daarop ingaan soms.
Soms sceptisch net als ik. Soms zie ik het gebeuren, soms laat ik het gaan omdat ik twijfels heb.

Petrus kijkt toch ook even. De windselen zijn er nog, maar… Waar is Jezus? Misschien is hij sceptisch net als ik. Misschien gewoon slechts de vragen. Petrus zegt er niet veel over. Dat zou eerst anders zijn geweest.
Dat is een les die ik hieruit kan leren. Zeg er niet te veel over. Gewoon maar kijken en zien wat er gebeurt.

Dan komt het wonder voor Petrus tot leven. Niet slechts de beelden, de verhalen, maar daar is Hij. Jezus. De overwinnaar! Zichtbaar voor Petrus. Het wonder is geschied. Jezus zoekt Petrus op. Zelfs na de dood, na het verraad…oog in oog met Jezus.