Jij, ik en Petrus. Part 14

Matteus 27:35

Petrus weggevlucht . Overal stond hij met de neus vooraan. Maar waar is hij nu? Hij is er niet bij als Jezus gekruisigd wordt . Als zijn klederen verdeeld worden. Misschien niet bewust, maar hij was gewoon ff niet in de buurt. Hij had wellicht te veel aan zijn hoofd.

Petrus heeft de kruisiging gemist. En jij? Veel mensen missen de kruisiging in hun leven. Ik ken ze en soms vergeet ik soms dat Jezus mijn schuld, mijn schade en schande, mijn pijn gedragen heeft aan dat ruw houten kruis.

Wanneer we ff vergeten waar het om draait als het gaat om Jezus kruisiging, dan is ze bitter en lijkt het allemaal uitzichtloos. Jezus, kapot geslagen, hangt daar. Wanneer we blijven hangen in het moment dan is Petrus verdwijnen zo gek nog niet.

Hoe handelen wij als mensen in momenten dat we Jezus nodig hebben? We zien het als een liefdevolle daad wellicht. We zien het als een daad wat een periode van Jezus leven afsluit. Maar het eindigd hier niet.

We mogen met Jezus gekruisigd zijn. Zelfs al waren we niet aanwezig. Onze moeite en pijn heeft Hij meegenomen de dood in. En we mogen het daar laten. Onze verslavingen, onze schaamte, onze boosheid, ons …

Met Jezus gekruisigd. Ken je de uitdrukking? Met hem gestorven,.. het einde van het oude leven. Niet langer de pijn meedragen zoals voorheen. De dood in… De rest volgt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s