Kwetsbaar blogje

Terwijl ik nog in bed lig, denkend, biddend, kom ik tot de gedachte dat ik het lastig vindt om met mijn naasten werkelijk bij God te komen.
Dat klinkt ongelofelijk misschien, maar juist daar heb ik behoorlijk wat schade opgelopen in mijn christelijk leven. Dat wat veilig leek werd onveilig. Wat kwetsbaar was werd gezien en voor mijn gevoel vertrapt.
Terwijl juist die naaste de plek is waar geloof beleefd mag worden is dat ook de plek waar je kwetsbaar bent.

Ik las vanmorgen dat waar twee of drie in Zijn naam bij elkaar zijn, daar is de Heer in ons midden.
De vraag is niet zozeer of de Heer er zal zijn. De vraag is meer zoeken wij elkaar opinie Zijn naam? Ik bedoel we kunnen op allerlei manieren elkaar opzoeken. We kunnen zelfs gelovigen zijn, maar waarom zijn we bij elkaar? In wiens naam?

We ontmoeten dagelijks mensen. De vraag is echter waarom we bij elkaar komen? We komen als gezin bij elkaar. Als vrienden, collega’s, familie wellicht, maar komen we ook bij elkaar in de naam van Jezus? Het is natuurlijk fijn om met vrienden of familie op te trekken, maar wat is het fijn als je als familie of vrienden niet slechts op die manier bij elkaar komt. Dat je naast dat ook bij elkaar komt in De naam van de Heer Jezus Christus. Hij zal dan in ons midden zijn.

Het is gemakkelijk om gezellig te doen en niks te zeggen over wat je diep van binnen bezig houdt. Dan hoef je niks uit te leggen ook. Maar ik geloof dat we in wezen verlangen naar het diepere samenzijn waarin het gaat om het meest wezenlijke. Contact met Hem en daardoor ook contact met elkaar.

Ik wil daar wat stappen in zetten. Ik weet dat ik daarin wat heb te doen. Ik ben beschadigd geraakt hierin door mensen die ik vertrouwde en met wie ik mijn hart heb gedeeld. Daardoor kost me het moeite nieuwe stappen te zetten. Daarom vraag ik de Here mij door Zijn Geest te helpen om opnieuw kwetsbaar te durven zijn.

Kwetsbaar blogje vindt ik zelf. Maar uitstappen betekent kwetsbaar zijn. Open over wie je zelf bent. Niet enkel het van de ander verwachten of de schuld bij anderen te leggen. ook zelf stappen zetten en je zelf laten zien naar de ander. Ik geloof in deze waarheid, maar lastig is het wel.

2 gedachtes over “Kwetsbaar blogje

 1. Bedoel je samen komen met anderen in de kerk? Of kleine kring? Mensen in een groep zijn per definitie kwetsbaar. De ‘anderen’ kunnen heel anders blijken dan ze aanvankelijk lijken. En zelf maken we ook fouten. We zijn niet altijd in de liefde, al kennen we de Heer. Ook Hij werd teleurgesteld: ‘waakt en bidt ‘ en zij …. vielen in slaap. Ga met je pijn naar Hem die het begrijpt. En ga dan naar één persoon bij je je veilig genoeg voelt om het te delen. Je hoeft niet direct weer je hart open te leggen bij een groep. Maar neem wel stappen om tot hernieuwd vertrouwen te komen. Besef daarbij dat mensen opnieuw teleur kunnen stellen maar dat je verankert aan Jezus dit dragen kan. En geniet ook van het goede dat mensen te bieden hebben. Want dat kan je mislopen wanneer je niet kwetsbaar durft te zijn.
  Ik wens je van harte Zijn rijke zegen.
  Groetjes, Anne

  Like

  1. Kwetsbaar zijn mag in kerk, groep en onder 4 ogen. Ik geloof dat kwetsbaarheid een vereiste is Tav een oprechte relatie met God en mensen. Natuurlijk is het belangrijk niet je parels voor de zwijnen te werpen. Wat zeg je en waar is wel belangrijk. Toch kunnen we onszelf zo sterk neerzetten soms dat het een manier wordt. Een muur. Dus zoals je zegt: leer genieten van de mooie, goede, fijne zaken met anderen. Dat is ontmoeten.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s