De waarheid geloven.

Wat geloven we? Veel mensen noemen zich gelovig, maar kunnen we dan ook zeggen dat het christenen zijn? De Bijbel zegt dat niet iedereen die Heer, Heer zegt het koninkrijk van God binnen zullen gaan.

Veel christen gaan erg gemakkelijk om met zaken in het leven. Ik bedoel daar mee dat veel mensen hun geloof gemakkelijk een bepaald beeld of idee meegeven die ze vanuit hun persoonlijke ervaringen, gevoelens en gedachten vorm geven.

Veel christenen benoemen dat ook als dusdanig. ” ik voel het nu eenmaal zo”. Of ze zeggen iets als: ” ik geloof dat God me dat duidelijk maakt”. Wanneer we dan vanuit de Bijbel zaken proberen te onderbouwen dan is dat een visie waarmee ze dan niet goed uit de voeten kunnen en waarvan ze zeggen dat het niet hun kijk is op hoe God dingen duidelijk maakt.

Is God dan erg onduidelijk in zaken? Is de Bijbel onduidelijk? Ik geloof het niet. We kunnen op ons gevoel afgaan. Onze eigen gedachten volgen. We kunnen beredeneten hoe zaken zitten en we kunnen zelfs het idee hebben dat God spreekt, maar klopt het met wat de Bijbel zegt?

God zelf gaat ver uit boven ons verstand, gevoel en redeneren. God spreekt zichzelf niet tegen. Als we geloven dat God onveranderlijk is, eeuwig de zelfde, dan kan het niet zo zijn dat wat God in de Bijbel doet en zegt nu ineens niet meer relevant is of uit de tijd. Het kan niet zo zijn dat de waarheid destijds anders is als nu.

Als immers de waarheid van toen niet meer voor nu geld en dus onwaar is geworden zou dan Gods genade dan nog wel werkelijk waar zijn? Ik geloof dat Zijn waarheid voor eeuwig en altijd geld.

Ik ken niet de gehele waarheid. Ik ken wel Jezus. Hij is de waarheid in persoon. Al begrijp ik veel zaken niet, maar hij leert me te geloven dat wat Hij zegt en dat wat geschreven staat waar is. Ik wil niet slechts afgaan op eigen gedachten, gevoelens en beredeneringen.

Ik wil leven vanuit Gods woord en waarheid. Door Het woord te lezen, te onderzoeken en daarbij God te vragen me door Zijn Geest te leiden hierin. Immers niet alles wat ik geloof is waarheid. Maar de Waarheid is wat ik wil geloven boven eigen geloof in dat wat ik voor waarheid heb gehouden.

Misschien begrijp je niet goed wat ik schrijf hier. Het gaat er om dat niet mijn waarheid de kern is van geloven, maar dat de Waarheid zelf de kern is van het bestaan en dus is Zijn Waarheid relevant, onveranderlijk door alle eeuwen heen en dus voor alle tijden relevant. Er is dus in Zijn woord geen onwaarheid.

Gepubliceerd door erik

leuk dat je wil weten wie ik ben. om dat te onderzoeken zou je het best mijn weblog kunnen doorkruisen en /of mijn twitteraccount volgen. tussen de regels kun je misschien iets herkennen van hoe ik in elkaar steek. www.velematje.wordpress.com of www.twitter.com/erikvelema

One thought on “De waarheid geloven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: