In Jezus. Geliefd.

Mijn kijk op de wereld is wellicht wat anders dan dat van de meeste mensen. Niet zo heel veel anders wellicht, maar ik zie veel mensen die vastlopen in het leven en dus ziet de wereld er veelal uit als een wereld met veel vastlopers.

Er zijn mensen die de wereld heel anders zien. Wanneer je veel werkt met hoogopgeleiden ziet je wereld er wellicht anders uit. Natuurlijk ontmoet je ook dan mensen die vastlopen, maar je algehele beeld is waarschijnlijk dat je iets te doen hebt in de hoogopgeleide wereld. Je zelf daarin bewijzen of zoiets.

Er zijn ook mensen die uit een sociaal lagere klasse komen. Hun kijk op de wereld is vanuit dat perspectief. Ze zullen de wereld vanuit dat perspectief ook bezien en hun beeld van de wereld is wellicht dat wanneer je voor een dubbeltje geboren bent je geen kwartje zult worden .

Ik geef hiermee slechts wat voorbeelden om te laten zien dat je afkomst en wat je meemaakt ook mede bepalend is voor hoe je leven eruit zal zien.

Iedereen is anders.

Wat bijzonder is het dat we als christenen ook allemaal anders zijn. We hebben echter wel een ander uitgangspunt. Namelijk je mag dan wel in dit leven in bepaalde kringen je ervaring hebben opgedaan, maar wat als we iets verder terugkijken. Dan is elk mens van oorsprong bijzonder. God heeft je gewild. Je bent bijzonder. Geliefd.

Iemand die dat beseft heeft het beste uitgangspunt. Je mag namelijk weten dat je er mag zijn. Niet om wat je doet. Niet om wat je hebt. Niet om waar je vandaan komt, maar omdat je een kind van De Vader mag zijn.

Onvoorstelbaar

Ik vindt dat soms onvoorstelbaar. Als ik naar mijzelf kijk dan zie ik immers iemand die er veelal niet echt toe doet. Of iemand die zwak is. Ik zie iemand die fouten maakt en de verkeerde dingen zegt. Maar weet je? God kijkt naar ons en ziet Zijn Kind. Hij ziet Jezus.

Uh.. weet je, wij zijn In Jezus als we Hem toelaten in ons leven. Dat betekent niet dat we geen fouten meer maken, maar het betekent dat God ze niet meer ziet omdat ze er niet meer zijn. Ze zijn immers weggedaan. Ze zijn betaald. We Zijn in Jezus Christus geheiligd. Niet omdat wij heilige boontjes zijn geworden, maar omdat Jezus in Zijn Heiligheid ons vrijgekocht en betaald heeft zijn we vrij en kunnen we ons heiligen noemen in Zijn naam.

Geweldig te weten dat we In Christus mogen weten geliefd te zijn.


2 reacties op “In Jezus. Geliefd.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: