Je wordt sowieso herkent!

Wat is het mooi als je iemand ontmoet en er is gelijk een soort van verbinding. Ik geloof dat verbinding belangrijk is in een relatie. Een relatie zonder verbinding is een dode relatie. 

Misschien herken je het zelf ook wel. Dat je soms iemand ontmoet en er is totaal geen klik. Ken je dat? Ik geloof dat het komt omdat je niets van je zelf herkent op zo’n moment. Geen karaktertrekjes. Geen maniertjes of gedragingen waar je iets mee hebt. Toch kan het zijn( ik geloof dat het meestal zo werkt) dat wanneer je een poos met iemand optrekt je langzamerhand steeds meer ziet wie de ander is of  dat  je iets van je zelf gaat herkennen in de ander.

God ziet zichzelf in jou terug.  

Ik geloof dat God zichzelf terug ziet in ons. Herkenning van datgene wat hij in ons gelegd heeft. Mooie gedachte daarbij vindt ik dat Hij ons bedacht en gewild heeft en daarbij iets van zichzelf in ons heeft gelegd wat waardevol en bijzonder is.


Ook wij kunnen iets van God herkennen . Juist vanuit relatie en ontdekken wie God is, ontdekken we meer en meer dat het allemaal niet om ons gaat maar om relatie. Relatie wordt lastig als er geen enkele herkenning is vanuit onszelf.

Geen herkenning van je zelf in de ander , in God.

Weet je,  ik geloof dat veel mensen niets met God te maken willen hebben omdat ze niets van zichzelf in Hem herkennen. Ze kunnen dat ook niet omdat ze niet werkelijk met Hem in relatie zijn. Zonder relatie is herkenning lastig. 

Sta je open voor relatie? sta je open voor je zelf?

We kunnen pas herkenning vinden wanneer we er voor open staan. Om iets te herkennen is het belangrijk om je open te stellen voor wat er in de ander leeft. Je ziet dat je misschien eerst sceptisch was, maar wanneer je iets ziet van het hart van de ander kom je jezelf ook een stukje tegen. Ben je echter op zoek naar jezelf, dan is het goed om God te zoeken. Je zult je zelf in Jezus Christus herkennen. Je zult je zelf vinden, ontmoeten, tegen komen.

Gemaakt naar Zijn beeld.

Het mooie is dat God zichzelf ook in jou herkent. Hij heeft iets van zichzelf in jou gelegd. Je gemaakt naar Zijn beeld. En jij je mag op Hem lijken. Sterker nog, je mag je zelf zijn. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s