Een eigen draai geven.

Veel mensen zijn op zoek naar hoe ze hun weg in het leven gestalte geven. Ieder heeft zo zijn gedachten over de manier waarop. We denken eigenlijk al gauw dat we het wel aardig doen misschien. Anderen vinden het wat lastiger en weten dat ze al dan niet vastlopen in het leven en zoeken naar eigen waarheden.

We zien dat we in Nederland steeds verder af komen te staan van het woord van God. We denken dat we daar zelf invulling aan kunnen geven. Uitspraken als: ik geloof op mijn eigen manier, doen geen recht aan het woord van God. Tevens wordt er vaak gezegd dat men wel gelooft, maar er niet zo veel meer mee doet. Is dit misschien om toch een eigen koers te willen bepalen? 

Weet je mensen geloven best dat er meer is tussen hemel en aarde de meeste mensen denk ik. Maar de meeste mensen willen hun leven niet leiden volgens principes van anderen. Zelfs s deze waar zijn en het hun leven zou verbeteren. De mens zoekt God, maar wanneer het er om gaat Hem te volgen kiest men veelal voor eigen inzichten boven dat wat God hen aanreikt. 
Zo was het al in het begin. Denk aan Adam en Eva. Denk aan de mensen in Noachs tijd. Denk aan het volk dat al moeder toen ze nog maar nauwelijks Egypte uit waren,…. Kijk om je heen, buiten de kerk maar ook in de kerk. Satan gaat rond als een briezende leeuw.  Hij leidt ons af van waar het werkelijk om gaat. We missen de kern van het evangelie omdat we ons af laten leiden van de Waarheid van Zijn Woord.

Satan probeerde zelfs Jezus af te leiden van de kern. Jezus echter koopt voortdurend terug naar het woord en kende Zijn Vader. Hij werd door de Geest geleid en liet zich niet afleiden van Zijn roeping omdat Hij God liefhad en vanuit het besef geliefd te zijn, vanuit het weten wie Hij als persoon was wist Hij dat Hij geroepen was. Een taak te volbrengen. Dat teksten misschien vroom zijn, maar dat de waarheid niet bij elkaar te grabbelen is zodat het ons het beste past, maar in de context hoort van het geheel. Daarom hebben we het nodig telkens terug te keren naar God zelf en ons door de Heilige Geest te laten leiden. We zijn geneigd om dingen te lezen, te zoeken in ons eigen ding te doen. Maar Jezus kwam niet om ons ons eigen ding te laten doen. Hij kwam om te bevrijden, te herstellen, te vertellen wie de Vader werkelijk is. Wie zijn we? Je bent een geliefd kind van God!
Lees Lukas 4 maar eens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s