Mijn leven doorkruist.

We hebben allemaal momenten in het leven die ons dierbaar zijn. De speciale momenten. Je huwelijksdag misschien of de geboorte van je kinderen. Maar ook momenten die niet zo leuk waren. Momenten waar je geraakt wordt door emotie, overspoeld door gedachten van blijdschap of juist verdriet. Momenten die tekenend zijn in je leven. Momenten die je als je terugkijkt nooit had willen missen of misschien momenten die je liever nooit had meegemaakt maar die je wel mede gevormd hebben tot wie je nu bent.

Ik heb me afgevraagd hoe ik hier zelf in sta. Er zijn best aardig wat nare momenten geweest, maar ook hele mooie. Tijden van echt verdriet het moeten missen van mensen bijvoorbeeld, maar ook weten dat je geliefd en gezegend bent. 

Ik moest denken en het werd me helder, dat waar ik vroeger vasthield om het goede in mijn leven te grijpen, ik erachter kwam dat het goede niet zit in wat en hoe de gebeurtenis in mijn leven kwam, maar hoe ik er vorm aan gaf. 

Werd ik boos omdat bepaalde zaken in mijn leven me ahw overkwamen en ook nu nog wel eens overkomen, ga ik daar nu anders mee om. Ergens is het veranderd in mijn leven en heb ik ontdekt dat zowel mooie in mijn leven, bijvoorbeeld mijn vrouw en kinderen, maar ook gebeurtenissen, het moeten missen van mensen waardevol zijn gebleken. 

Ergens is mijn leven veranderd. Er is als ik terugkijk een moment dat mijn leven doorkruist. Het is niet het moment dat ik God heb toegelaten in mijn leven. Het is het moment geweest dat ik totaal niet meer begreep wie ik was en besefte dat ik God werkelijk nodig had. Het niet meer zonder Hem kon doen. Het ook niet wilde. Het moment dat ik mijn leven op de schop nam en Hem gevraagd heb om in mijn leven te komen met Zijn Heilige Geest. 

Niet een heel bijzonder moment in die zin dat het voelde als een aanraking van God. Ik moest het nog maar gaan ontdekken op dat moment. Maar dat moment is het moment die hoewel niet groots beleefd mijn leven heeft veranderd. 

Voor die tijd was mijn leven gericht op mijzelf en wat ik deed deed ik omdat ik dat zo zag, zo wilde, of omdat ik God wilde dienen. Zeg maar even zo. Nadien is mijn leven meer en meer een zoektocht en verlangen om God te dienen met alles wat in mij is. Klinkt vroom misschien zo in eerste instantie, maar zo is het niet. Ik heb het beleefd als een weg met vallen en opstaan . En vallen die ik nog iedere dag. Echter met het verschil dat wat ooit allemaal gebeurt is in mijn leven niet voor niets is geweest. Ik heb mogen ontdekken dat zelfs de minder leuke zaken, de rampen mijn leven hebben gevormd. Juist vanaf het moment dat God mijn leven doorkruist heeft. 

Was Hij er niet eerder. Vanaf de moederschoot? Natuurlijk was Hij er. Ik gaf hem nooit de ruimte. Ook nu doe ik dat soms even niet. Maar vanaf het moment dat ik Hem heb toegelaten als de bron van mijn bestaan en niet slechts als iets waar ik in geloof, is er een wezenlijk verschil. Er overkomen me nog altijd lastig zaken. Ik weet echter dat Hij bij mij is. Ik hoef me niet meer te bewijzen. Ik weet dat nu.

Ik ben nog altijd dezelfde jongen als voordien, dezelfde nukken en gedachten. Dezelfde maniertjes, maar daar waar het vroeger draaide om.me te bewijzen gaat het nu om Hem te dienen. Hem te dienen is prioriteit. Staat boven alles voor mij. Ik moet echter leren dat Hem dienen ook betekent te blijven luisteren. Dicht bij Hem te blijven. In alle rust. Waar ik denk alles te moeten daar heeft God de tijd. Hij verlangt naar tijd met mij. Hij wil bij me zijn.

Waar ooit Hij door de Heilige Geest mij deed beseffen dat er niets anders centraal is als Het kruis. Gods genade voor mij. Zijn liefde het middelpunt. Zo wil ik me daar dagelijks naar uitstrekken. Hij als middelpunt van en in mijn leven. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s