Stil gezet om te schijnen.

Er zijn momenten in je leven dat je even wordt stilgezet. Soms heftige momenten, soms hele bijzondere momenten, maar in ieder geval momenten waar je niet om heen kunt en waar je duidelijk geconfronteerd wordt. Momenten waarin we keuzes moeten maken om het anders te gaan doen. Op Gods manier te gaan doen. Het los te laten en terug te geven aan God misschien zelfs.
Verandering betreft dan niet dat onze genen veranderen. We blijven wie we zijn qua intelect. Een optimist  blijft een optimist en iemand die de confrontatie durft aan te gaan gaat die nog altijd aan, maar het gaat dieper. Het gaat om wat ons beweegt die eigenschappen te gebruiken. 

De verandering die nodig is, waar voor je bent stilgezet gaat om een verandering in het centrum van onze wil.  Het gaat er om of het ik of God is die de dienst uit mag maken in het centrum van ons leven.

Uitgaande van eigen ervaringen en keuzes ligt vaak mijn eigen ik er dik bovenop. Ik bedoel dat ik natuurlijk dienstbaar wil zijn in het koninkrijk van God. Daar maak ik dan ook keuzes voor, maar de vraag om bij stil te staan is niet wat ga ik doen om God te dienen, maar God ik wil U dienen waar ik ben.

Ik ontdek dat waar ik met mijn vermogen God dien, God misschien zelfs zegent. Echter daar waar ik God dien en Hem zijn werk laat doen daar is genade . Ik wil het immers allemaal zelf zo goed doen maar mijn menselijke natuur  maakt fouten op eigen houtje. Maar wanneer Gods genade komt dan is daar ruimte. Niet ik, maar Hij zal het doen. 

het gaat niet meer om wat we zelf doen of om hoe we het zelf doen, maar het waarom van wat we doen Is het uitgangspunt iets te presteren, dan zal de uitkomst zijn dat er een prestatie geleverd word wellicht en maken we ons druk om de manier waarop dit gebeurt. Of als het er om gaat dat we gezien worden, dan kunnen we kijken wat de manier is en wat daarvan de vrucht is, maar wanneer we God als uitgangspunt hebben in ons leven, dan maakt de manier niet zoveel uit. Het gaat dan immers niet over ons eigen kunnen, maar om waarin Hij ons gebruikt. En wat er gebeurt ligt dan niet in onze hand, maar is de zegen van zijn hand. Waarom doen we wat we doen? Omdat Hij wil dat we het doen. 

We mogen leven onder het licht van God. Soms denken we dat dat voor ons niet geld omdat we zo veel zaken niet op orde hebben in ons leven. Maar ik geloof dat we juist veelal strijd hebben omdat we onder het licht van God zijn. Immers de duisternis van de wereld botst met het licht van Gods aanwezigheid.

Maw, we begrijpen veelal niet wat ons  overkomt. Maar als we leren wandelen met God. In het licht van Zijn grandioze liefde dan gaan we steeds meer ontdekken hoe groot Hij is in Zijn oneindige liefde voor jou en mij. En zal die liefde niet slevhts ervaren worden door jou en mij zelf, maar zal ze schijnen in de wereld door ons heen.

Het is juist die uitstraling die voortkomt  uit de verandering, het loslaten van eigen inzichten,die metamorfose waardoor we van binnenuit veranderde mensen zijn. 

Soms zijn er bang licht dragers te zijn. Bang ontdekt te worden als anders. Satan echter vlucht als we vrijmoedig zijn. Laten we ons niet laten misleiden en loslaten wat niet van God is en vastgrijpen dat waartoe God ons in Christus aanspoort. 

De Heilige Geest is reëel. Laten we onze dag beginnen met eten van God de almachtige zoals Hij is. Door te leven in navolging van Zijn Zoon door de kracht van de Heilige Geest. We mogen ten alle tijde Hem zoeken in vrijmoedigheid. Sterker nog Hij verlangt er naar dat wij dichtbij Hem zijn in alles wat we doen. 

      

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s