Dat zie ik dan wel weer! 

Hoe sta jij in het leven? Een vraag als deze roept regelmatig vraagtekens op. 

Voor veel mensen is het antwoord zoiets als: “ik doe mijn best en maak er van wat ik kan.”

Ik geloof dat veel mensen niet beseffen dat het leven meer is dan om onszelf te denken, het zo goed mogelijk te hebben met elkaar. Natuurlijk zeggen de meesten ook dat ze op hun manier ook goed willen zijn voor hun naaste. Naar beste kunnen. 

Wat is jouw motivatie?

Maar wat is de motivatie? Hoe dit dan te doen en met wat voor perspectief? Ik bedoel, wetende dat iemand uiteindelijk toch vroeg of laat zal sterven en ook wij zullen sterven. Wat dan? 

Ik hoor vaak dat mensen zoiets hebben als; “dat zie ik dan wel weer.” 
Sommigen durven zelfs hardere uitspraken te doen. “Als God bestaat dan laat hij me heus wel binnen. Ik heb dit gedaan en dat gedaan, etc…”

“Dat zie ik dan wel weer. Als God bestaat, dan last Hij me heus wel binnen,…”

Weet je? God gaat niet af op wat je allemaal hebt gedaan om er zo goed mogelijk mee voor de dag te kunnen komen. Het is in wezen juist deze grondhouding die juist in de weg staat. 

We kunnen deze grondhouding niet zomaar loslaten en zeggen dat we nu eenmaal zo zijn. God wil juist dat we niet in eerste instantie voor onszelf, maar in eerste instantie voor Hem. Vanuit Hem.

Onze grondhouding is als een prima zittende jas. Veel mensen willen hun jas niet graag uitdoen. Want je hebt hem immers al zo lang. Hij zit als gegoten wellicht. In ieder geval heeft hij je tegen weer en wind beschermd tot nu toe. toch? Waarom zou je veranderen?

Het is best moeilijk los te laten. Toch wanneer we ontdekken dat er gaten in onze jas zitten. Scheuren, naadjes die loslaten. De zakken hebben gaten wellicht. Hier en daar wat opgelapt, dat wel, maar je bent misschien toch aan een andere jas toe.

Maar om te veranderen van jas, zal je jezelf bloot moeten geven, een stuk van jezelf laten zien wat anders verborgen is. Dan zal men je zien zoals je bent. Ook de nieuwe jas maakt dat je gezien wordt dan anders. Opvallend. Zou je dat durven? 

Je zult echter merken dat de nieuwe jas beschermt. Dat het je ruimte geeft. Warmte in de kou. Zakken die niet stuk zijn voor onderweg. Bescherming tegen de stormen en regenbuien van het leven.

2 gedachtes over “Dat zie ik dan wel weer! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s