Pijn is niet fijn! 

Als je verdriet hebt is volgens velen blijdschap onmogelijk. In het hedendaags denken is verdriet het tegenovergestelde van blijdschap. Verdriet moet dan ook ten alle tijde vermeden worden denken velen. 
Verdriet is schijnbaar een obstakel in vele vormen zoals ziekte, dood, afwijzing, welke ons het plezier ontneemt en dus staat het velen on de weg naar hun levensdoel. 

Jezus echter toont ons door wat Hij ons leert en door Zijn leven dat ware vreugde dikwijls juist daar ligt waar we het niet verwachten. Hij zegt: ‘ Als de graankorrel niet in de aarde valt en sterft, blijft hij alleen: maar als hij sterft, brengt hij veel vrucht voort. Wie zijn leven bemint, verliest het, maar wie zijn leven in deze wereld haat, zal het ten eeuwigen leven bewaren.


In Christus zien we dat er een nieuwe manier van leven zichtbaar wordt. We genieten niet van de pijn en het verdriet, maar we beseffen dat vanuit verdriet iets nieuws geboren kan worden. Denk aan de geboorte van een kindje. Hoeveel pijn kost dit voor de moeder, maar hoe groot is de blijdschap als het kindje op de buik ligt. De pijn is dan de moeite waard geweest. 


Verdriet is een onderdeel van het leven. We hoeven het niet weg te stoppen en te doen alsof het er niet is. We hoeven ook niet te doen alsof we blij zijn met de pijn, de ziekte, het verdriet, de tegenslagen, maar we mogen ze omarmen als deel van ons leven en uitzien naar het herstel, wanneer het tot zegen gaat worden voor anderen. 


Praktisch? Wanneer we iets hebben meegemaakt wat pijnlijk was en we overwinnen de situatie door het te omarmen, toe te laten als iets wat is, dan kunnen we van daaruit anderen ondersteunen in zelfde soort omstandigheden om overwinnaars te worden. 
Pijn is niet fijn, maar dwars door de pijn mogen we weten dat we geliefd zijn door de Vader. Hij is in Christus door enorme pijn gegaan en heeft daardoor zijn liefde kunnen tonen aan ons. Dat is geweldig toch? 

2 gedachtes over “Pijn is niet fijn! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s