De belofte ontvangen? 

Vandaag ben ik bepaald bij de vraag of ik Gods beloften voor mijn leven wel werkelijk wil ontvangen. 
Wellicht denk je hier gemakkelijk over en zeg je dat je dat natuurlijk wel wil, maar als we de beloften van God willen ontvangen heeft dat consequenties. Dus is het belangrijk deze te onderzoeken voor je zelf. 


Wanneer we God om inzicht vragen en Hij ons openbaart welke beloften Hij voor ons in petto heeft betekent dit dat we hier ook in zullen moeten wandelen. Ben je daartoe bereid? 

De vraag die ik hierbij ook tegenkwam is: waarom zou ik de belofte van God weigeren in ontvangst te nemen? Misschien goed als je net als ik Hebreeën 11 eens leest als basis voor dit blog. 


Wanneer we geloven dat God bestaat dan is dat omdat we Hem reeds ervaren hebben in ons leven. Er is een overtuiging van iets wat we niet zien dat ons hoop geeft. 

Geloof is echter meer dan dat. Wanneer we geloven dan hebben we het niet over iets wat meer is en wat ergens tussen hemel en aarde blijft hangen. 

waarom zou ik de belofte van God weigeren in ontvangst te nemen? 

Geloof is de basis van waaruit we stappen mogen zetten. Wanneer we zeggen dat God waarheid is en bestaat, dan is het goed te onderzoeken wat zijn beloften zijn voor mijn leven. 

Door stappen te zetten ontdekken we dat het niet slechts waarheid is dat Hij bestaat, maar ook dat Hij De Waarheid is. We zullen er van overtuigd raken door in de beloften te wandelen.  

Door te wandelen in de beloften van Zijn Woord zullen we nieuwe hoop, herstel ontvangen. Wat onmogelijk leek zal God doen, omdat Hij dat immers geeft belooft. Dat te weten is en geeft hoop. 

Geloof bewijst ons dat niets voor niets is geweest. Al begrijpen we veel dingen niet, toch zal Hij zaken zichtbaar maken in ons. 

In geloof wordt duidelijk dat God ons (offer) accepteert . Dit is in Christus mogelijk geworden. Dat Hij met ons wandelt door Zijn Geest. Hij is blij met ons en wil ons belonen omdat Hij van ons houdt. Nu en in eeuwigheid. Hij doet wat Hij belooft. We zien dat door de profeten heen. Hij geeft nieuw leven. We zien dat wanneer we ons eigen leven neerleggen en met Christus op staan in een nieuw leven. Hij beschermt en bemoedigd. We zullen in zijn aanwezigheid mogen verkeren. 


Geloof is meer dan vreugde vinden als gevolg van keuzes. Geloof is niet toevallig geluk hebben omdat we toevallig bepaalde achtergrond of keuzes hebben gemaakt die ons ten deel zijn gevallen. Geloof is de keuze maken om in iedere omstandigheid te doen waartoe God ons geroepen heeft. Onafhankelijk van de omstandigheden op Hem vertrouwen en dien wat Hij zegt. 

Wanneer we geloven mogen we gaan ervaren dat we de moeite waard zijn. Hij heeft ons immers gemaakt en houdt van ons. Sterker nog Hij gaf in Christus Zijn leven voor ons. 

We zullen gaan ervaren dat Hij werkelijkheid is wanneer we tijd met Hem doorbrengen, in relatie met Hem zijn. Ook wanneer onze ogen Hem niet direct zien, toch mogen we ervaren dat Hij er is. 

Wanneer we Zijn vergeving ontvangen hebben, dan willen we ook uitdelen aan anderen en hen vergeven. 

Geloof houdt in dat Hij ons wil leiden om uit te stappen uit oude patronen en Zijn weg mogen gaan wandelen. Dat we op Hem kunnen vertrouwen ook als de omstandigheden ons soms andere dingen laat zien. Zijn beloften Zijn waar. Onze vrede is in Hem. Hij geeft hoop, nieuw perspectief. Dat is vreugde die de wereld niet kent. Daarbij gaat het om andere waarden dan die van de wereld. Gods vreugde heeft inhoudt. Biedt uitzicht op andere omstandigheden. Geeft ruimte en inzicht. 

Geloof houdt in dat Hij ons wil leiden om uit te stappen uit oude patronen en Zijn weg mogen gaan wandelen. Dat we op Hem kunnen vertrouwen ook als de omstandigheden ons soms andere dingen laat zien. 

Geloof is niet slechts voor ons persoonlijk. Het overstijgt het persoonlijke. Wanneer we slechts geloven in God om er beter van te worden is dat geen geloof in God. We geloven dan immers slechts dat we zelf belangrijk zijn. Geloof is dat we zelf groeien door te delen van wat we ontvangen hebben. De nieuwe vreugde ligt hierin dat waar we geven, we zullen ontvangen. Waar we uitreiken daar zal naar ons uitgereikt worden. 

Wil je deze beloften ontvangen? 

Gepubliceerd door erik

leuk dat je wil weten wie ik ben. om dat te onderzoeken zou je het best mijn weblog kunnen doorkruisen en /of mijn twitteraccount volgen. tussen de regels kun je misschien iets herkennen van hoe ik in elkaar steek. www.velematje.wordpress.com of www.twitter.com/erikvelema

One thought on “De belofte ontvangen? 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: