Voorbijgelopen aan je roeping ?

Soms beland je in situaties waar je niet op verdacht bent. Althans mij gebeurt dat soms. Ik bedoel daarmee te zeggen dat je het soms zo druk kunt hebben met van alles en nog wat en dat je in de drukte als het ware een afslag gemist blijkt te hebben.


Herken je het een beetje? Ik zal proberen het nog meer te verduidelijken. Je bent enthousiast aan iets begonnen en dan ineens loopt het niet meer zoals het eerst liep bijvoorbeeld. 
Stel je hebt ooit van God gehoord dat je iets zou moeten doen. Je gaat er mee aan de slag en het lukt nog ook. (Natuurlijk want God had het immers gezegd toch?)echter je bent nog niet zo lang bezig of allerlei bijkomstigheden gaan op je pad komen. Vrienden gaan zich er mee bemoeien. Anderen spreken op je in. Je krijgt woorden of iemand negeert je juist. Of wat dan ook…

In ieder geval loopt het zo dat je opeens bezig bent met wat anderen vinden, met organisatie ipv uitvoering. Met alle touwtjes te controleren terwijl dat niet je rol is. 

Afgeleid

We zijn zo gemakkelijk afgeleid man. Zo snel bezig met zaken waar we ons niet mee moeten bemoeien of waar we juist geroepen zijn, maar waar we omheen draaien. We doen dan niet meer waartoe we geroepen zijn.
Ik moet ff denken aan de preek van vorige week in de kerk. Waar het oa ging over het loslaten van je droom, van datgene wat je gekregen hebt, en offeren aan God. Zoals Abraham die zijn zoon moest offeren. Gek want was dat gebeurt dan was niet de Belofte van God over abrahams nageslacht uitgekomen. 
We zijn soms zo druk voor God in de weer dat we onze roeping ahw vergeten zijn. In ieder geval is het gemakkelijk om afgeleid te worden. De afslag te missen. Te vergeten waar het om draait. 
Soms zullen we ff stil moeten staan bij de vraag; waar ben ik nou helemaal mee bezig? En opnieuw zaken bij Hem neer te leggen, het op te dragen. Ons eigen ding er uit te halen en te doen wat God zegt.


Al doen we nog zo ons best, zonder God is alles wat we doen niet zo veel zeggend. Kom tot de kern. Terug naar het hart van God, Jezus zijn zoon. 

Een gedachte over “Voorbijgelopen aan je roeping ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s