Trouw aan de Belofte. 

Nav openbaring 2:12-18, brief aan Pergamum. 
We mogen ons met Christus verbonden weten door ons geloof. Je zou kunnen denken aan het huwelijk. Trouw is daarin belangrijk. 


Veel mensen zijn ahw ontrouw geworden aan dit verbond met God. Hoewel ze gelovig zijn of zoals sommigen het zeggen: vooraan in de kerk zitten zijn ze allerlei leiders gaan volgen die niet de waarheid spreken. 

Verdeeldheid

Ze brengen verdeeldheid en wereldgelijkvormigheid mee. Ze vermengen ahw wereldse praktijken met geestelijke zaken waardoor men het Woord van God bewust of onbewust af probeert te breken. Waardoor de relatie met God schade oploopt. 

God kent ons en weet waar we wonen. Ook dat er aan ons getrokken wordt om ons af te houden van Degene die de Waarheid is. 

Pas op dat je niet valt

Wanneer we gelovig zijn geworden is het belangrijk om te blijven staan en niet te vallen over de struikelblok van valse leer die onze ogen vertroebeld. 


Laten we onze belofte van trouw aan Hem die hemel en aarde gemaakt heeft trouw blijven. Hij komt in Woord en Waarheid en zal duidelijk maken wat de Weg der Waarheid is. 

Trouw

Het gaat daarbij niet om regels maar om trouw aan onze geliefde. Trouw is belangrijk voor het slagen van een relatie. 

God is trouw en Waarachtig! Trouw heeft de belofte in zich van eeuwigheid. In eeuwigheid te zijn betekent een nieuwe naam. De naam van onze geliefde. 
  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s