Shine your light! 

Na het stuk wat ik geschreven heb over wat er in openbaringen wordt gezegd over de gemeente te Efeze wil ik hier nog iets verder over schrijven. 
Johannes spreekt hier tot efeze dat wanneer ze zich niet bekeren tot hun eerste liefde dat hun kandelaar van zijn plaats genomen zal worden. 

Doen waartoe we geroepen zijn! 

De kandelaar is de gemeente en wanneer deze weggenomen wordt kan ze niet langer het licht schijnen waartoe ze is bedoeld. 

Veel mensen zien dit als een straf van God, maar het is veel meer het gevolg van het niet meer in contact zijn met Hem die voorziet in de olie die onze lamp brandende moet houden. 

Vervulling is nodig! 

We kunnen dus zeggen wanneer we ons niet meer laten vullen met Gods olie, Zijn Geest die gekomen is toen we Jezus liefde in ons leven hebben toegelaten we Zijn licht niet meer werkelijk in het leven van anderen kunnen laten schijnen.

Dit is niet slechts een openbaring voor ooit ergens in de toekomst, maar het is het hart van God vanaf het beginne. Hij roept hiertoe op vanuit Genesis. We zijn geneigd wanneer het allemaal niet zo goed loopt in ons leven om het zelf te proberen het op te lossen. 


De vraag is echter of je dat werkelijk kan. Of je wel werkelijk tot de kern komt? Weet je het licht zal niet schijnen waar we Christus niet werkelijk laten binnen komen. 

Shinen???

wat geweldig dat Zijn licht, Zijn liefde ons wil blijven vervullen. We zullen echter in verbinding moeten blijven. Wanneer we ons aan Hem durven overgeven zullen we opnieuw de moed ontvangen om te Shinen, zeg maar. We mogen de liefde van Christus mogen stralen in de levens van anderen. We van handle it. 

Wat een vreugde in Zijn koninkrijk te mogen leven. Niet slechts wanneer we sterven, maar nu al. Zijn koninkrijk is immers daar waar we zijn licht en liefde mogen ervaren. Mogen uitdelen. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s