Bitter wordt beter.

Vandaag gekeken naar Little house on the prairie. (Link slechts komende week beschikbaar helaas) Wat een heerlijke ongecompliceerde manier van leven zonder hectiek. Ik bedoel ongecompliceerd in de zin van een rustig leven zonder de druk van vandaag de dag. De druk van snel, snel, snel. Van altijd maar bezig zijn. 

Toch zie je in de aflevering die ik heb bekeken hoe het leven door ouders, anderen, maar ook door gebeurtenissen een bepaalde vorm krijgt. De vraag is hoe je met zaken om gaat in het leven. 

Veel mensen blijven vanwege gebeurtenissen in het leven bitter. Ze worden achtervolgd en veelal ingehaald door hun verleden. Ze weten niet hoe uit deze wereld te kunnen komen . Er is wantrouwen, beschadiging en dit dragen sommige mensen een leven lang mee. Sterker nog, veelal dragen ze de bitterheid van hun ouders onbewust al mee en uiteindelijk dragen ze, wanneer er niets veranderd dit over op hun nageslacht. 

In de film zie je hoe Mr. Ingels rechtvaardig met hem omgaat. Hierdoor treed er een innerlijke verandering op bij de jongen in het verhaal. Hij is bitter geworden en verhard, maar liefde, vriendschap, geborgenheid veranderd deze jonge man.

Nu weet ik dat veel mensen het wellicht wat zoetsappig vinden zoals het in Little house on the prairie wordt gebracht, maar ik geloof er in. Ik geloof dat liefde, vriendschap en geborgenheid de kracht is waardoor harten veranderen. Bitter wordt beter. 


‘Steek dus de handen uit de mouwen en ga stevig op uw benen staan. Zet bij het lopen uw voeten recht neer, anders verstuikt u uw kreupele voeten en die moeten nu juist genezen. Probeer de vrede met uw medemensen te bewaren en leef als afgezonderd voor de Here, anders zult u Hem nooit zien. Let erop dat niemand van u de genade van God aan zich voorbij laat gaan. Er mag geen verbittering onder u komen, want als dat gebeurt, zullen velen erdoor aangestoken worden en zijn de gevolgen niet te overzien.’

‭‭Hebreeën‬ ‭12:12-15‬ ‭HTB‬‬

http://bible.com/75/heb.12.12-15.htb

Advertenties

Een gedachte over “Bitter wordt beter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s