De juiste context? 

Hoe kan een mens groeien naar zijn volle potentie. Hoe zich ontwikkelen zodat hij of zij niet zozeer alles er uit haalt wat er in zit, maar veel meer dat hij of zij ontdekt wat het doel in zijn leven is en deze in de juiste context kan plaatsen. 
Veel mensen zitten vast in de context van gebeurtenissen in de opvoeding, gebeurtenissen in het leven of gemiste kansen door de context waarin ze zijn opgegroeid of door keuzes die ze hebben gemaakt. 

On te groeien is het nodig om van positie te durven veranderen. Een andere plek in te durven nemen. Keuzes te maken die soms indruisen tegen datgene in waar de context niets van begrijpt of niet achter staat. 

Veel mensen komen hier niet echt uit. Ze willen niet hun afkomst verloochenen en toch veranderen naar hun potentieel. Anderen nemen genoegen met de situatie en leggen zich neer nooit hun potentieel te benaderen. 

Het is ook niet gemakkelijk om uit te stappen en dingen anders te doen. Vanaf de geboorte komen we in een context die nogal een indruk op ons achterlaat. Een indruk die veelvuldig wordt herhaald. Conditionering. 

Het valt niet mee om datgene waarin we geconditioneerd zijn los te laten. Natuurlijk zijn er prachtige conditioneringen, maar er zijn ook veel negatieve zaken die ons leven beïnvloeden. Loslaten van negatieve conditionering kost veel moeite.
Wanneer we echter onze doelstelling voor het leven veranderen ook verandering zal geschieden op deze gebieden. Wanneer we de mening van anderen als uitgangspunt hebben genomen( dit gebeurd meestal onbewust) dan zullen we onszelf afhankelijk opstellen naar deze en dus niet echt onszelf kunnen zijn. 

Wanneer we in ons leven slechts gericht zijn op onszelf en de dingen in ons leven dan gaat het slecht om ons en vallen we buiten relatie met anderen. 

Wanneer we echter ontdekken dat we zowel de ander nodig hebben als ook dat we er zelf mogen zijn ontstaat er meer evenwicht. Dit kan een bewuste keus zijn, maar je zult ontdekken dat de meeste mensen ergens zitten tussen ik gericht en gericht zijn op wat anderen vinden. 

Maar wat nu om te veranderen? Wanneer Je doel een andere inhoudt krijgt. Je gaat leven om dat doel inhoudt te geven veranderd alles in je leven. De keuzes die je maakt . De houding die je aanneemt en de kijk op jezelf en anderen. 

Wat als je God jouw doel in het leven wordt? Je gaat leven voor Hem? Wat zou dan je waarde zijn? Wie zou je zijn? Wat zouden je uitgangspunten zijn? Iets om over na te denken?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s