Uitstappen! 

Veel mensen die vastgelopen zijn blijven vast lopen zelfs als ze gelovig zijn geworden. Ze kiezen er bewust voor om voor God te leven, maar telkens vallen ze terug in oude gewoonten en gedragingen. 
Het is lastig om hiervan de exacte oorzaak van aan te geven. Dus als je op zoek bent naar antwoorden om hier uit te komen, dan heb ik geen exacte uitleg van wat wel en niet werkt. 

Wat we wel weten en zien is dat een goede, gezonde omgeving helpend is in herstel. Als je ziek bent is het handig om in een omgeving te zijn wat dat mag en kan, maar waar ook voor je gezorgd wordt. 

Wanneer je uit detentie komt en je wilt werkelijk het goede pad op, dan is de buurt waar je uitkomt meestal niet de beste plek. Je oude omgeving is misschien gezellig, maar ook gevaarlijk. Al zijn je intenties goed bedoeld, je zult continu oog in oog staan met verleiding. 

Een gebruiker die wil herstellen en na de afkick terugkomt in zijn oude buurt zal gemakkelijk terugvallen in gebruik. Hoewel het natuurlijk altijd de keus van iemand zelf is, zal toch de omgeving een grote invloed op hem hebben. 

Veel mensen willen wel herstellen, maar willen in hun oude omgeving blijven. Ze horen daar zegt men. Ik kan niet zonder hen. Ik ben er geboren en getogen. Ik moet dat kunnen. 

Wanneer iemand tot geloof is gekomen is hij echter een nieuw mens geworden. Hij behoort tot een andere omgeving,namelijk Gods koninkrijk. 

De bijbel leert ons dat het goed is om niet te wandelen in wat slechte mensen zeggen, maar te doen wat God ons zegt. 

Uitstappen in geloof is een mooie term in deze. Uitstappen uit je oude kring, je oude vicieuze cirkel, de neerwaartse spiraal. Uitstappen en de ogen richten op andere dingen dan voorheen. 

Bouwen op een ander fundament. Je oude fundament was niet goed. Je zult het misschien goed willen praten, maar het is mede oorzaak van bepaalde invloeden in je leven. 

Goed om te weten dat je niet alle mensen moet verlaten en vergeten, je kan zelfs dankbaar zijn voor wat je hebt geleerd, voor de goede dingen daar. Maar je zult verder moeten naar een nieuw gebied. Je identiteit ligt daar niet(meer).

De vraag is waar ligt deze dan wel? Het koninkrijk van God,waar is dat? Het is Gods bestemming voor jou. Luister Naar Hem om je plek te vinden. Hij zal je leiden naar een plek waar je je zelf mag zijn, zonder je anders voor te doen dan je bent. Waar je afkomst en verleden geaccepteerd zijn. Waar men niet slechts van je houdt, maar waar men je vertrouwd, waar je veilig bent.waar je fouten mag maken en nieuwe dingen leert zonder er op Afgerekend te worden, maar waar wel gezegd wordt dat het niet goed is. 

Waar is dat? Ik geloof dat het in ieder geval daar is waar Jezus Heer is. Waar Liefde woont, aanvaarding is en vrede. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s