Geroepen om te schitteren! 

Twijfel je nog steeds of je nu wel of niet geroepen bent? Misschien vandaag helder?  Kijk maar even als je wil. 

Neem je verantwoording (deel 5)

Roeping is niet iets wat je kan kiezen. Er is Iemand die roept. Jij bent de geroepene. Je bent gemaakt om te werken. Te creëren, te leiden, te organiseren, te herstellen, te ontwikkelen, ontdekken, te onderwijzen.

Waar mensen stoppen om te luisteren of gewoon de roepstem negeren, daar schakelen we onze ware gevoelens en verlangens uit. Uiteindelijk zal er een tijd komen dat je er spijt van krijgt. Stel je voor dat je op 85 jarige leeftijd op je elektrisch verstelbare stoel zit en je vraagt je af wat je van het leven hebt gemaakt. 

Iedereen verlangt er naar om ten volle te leven. In alle aspecten van het leven. Je kan een compromis sluiten en het met datgene doen wat je hebt of uitstappen in geloof dat God een plan heeft met je leven. Een plan waarvan je misschien een glimp hebt ervaren in je verlangens, je dromen, het genieten van de goede dingen die er reeds op je pad zijn gekomen.

Weet je? Er is niets wat meer voldoening geeft als uitleven waar je passie ligt, je roeping, je diepste verlangen, je droom. Tegelijk kan het ook enorm beangstigend zijn. Zo beangstigend dat heel veel mensen niet durven. Ze gaan de confrontatie uit de weg en daarmee verliezen ze een deel van wie ze zijn. God heeft hen immers geschapen om deze roeping waar te kunnen maken. Jammer! 

Het is jammer, teleurstellend, verdrietig wanneer mensen opgeven om hun roeping te volgen. Want wie verlangt er niet naar oprechte liefde. Liefde en roeping staan namelijk op een en de zelfde lijn. Want daar zijn we immers voor geroepen. Geroepen om lief te hebben, liefde uit te delen, ieders van ons op zijn of haar manier. Op je eigen plek, met jouw ervaringen, gaven en talenten en alles wat jouw mede gevormd heeft tot de persoon die je nu bent. 

God is liefde, Zijn liefde roept om uit te delen. Hij roept dat je opstaat en verantwoording neemt voor je eigen leven en voor wie jouw hulp nodig hebben om te leren om verantwoording te nemen. Wellicht niet een gemakkelijke taak, maar uitdagend. Is dat niet wat iedereen in wezen zoekt? Een specifieke uitdaging die bij je past? 

Je bent door God geroepen, je wordt uitgedaagd om te doen wat enkel jij kan doen. Jouw manier, jouw ding, jouw droom. Sta op en wandel! Of mooier nog… Sta op en schitter!!!! Dat is wat je namelijk mag doen. Je bent immers schitterend gemaakt. 

2 gedachtes over “Geroepen om te schitteren! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s