Je bent geroepen. Hoor je dat?

Ik geloof dat je geroepen bent. Je hebt een roeping op je leven! Wat betekent zo’n opmerking? Waar gaan we heen? Ik heb nog geen idee wat de komende blogs gaan brengen, maar dit is een start van een nieuwe serie. 


Roeping. Deel 1

Uit je comfortzone. Opstaan. In beweging komen. Iets buitengewoonst doen. Uitstappen in geloof. 

Ik heb geen idee natuurlijk wat er qua gedachten bij je leeft aangaande dit soort onderwerpen, maar ik geloof dat veel mensen bang zijn geconfronteerd te worden. Ze zullen mijn blogs of onzin vinden misschien,of ze vinden het interessant, maar eigenlijk maakt het niet zoveel uit. Wat uitmaakt is; is dat mensen in beweging zouden moeten komen als ze net als ik geloven dat ze geroepen zijn om bijzonder te zijn.

Natuurlijk maakt ieder mens zelf de keuze om in de roeping van zijn leven te gaan wandelen, maar logisch is dat men soms bang kan zijn. 

Veel mensen zijn bang om te falen. Anderen zijn bang dat ze het niet waard zijn om een bepaalde mate van verantwoording te dragen. Nog anderen willen gewoon niet voor anderen verantwoordelijk zijn. 

De vraag is echter of we onze roeping kunnen mislopen? Ik geloof het wel. Nml. Wanneer we niet wandelen in Gods bestemming voor ons leven! Wat betekent dat? Nou zoveel als: wanneer we niet doen waartoe God ons geroepen heeft,  dan zullen we allereerst Hem gaan missen in ons leven. Je zult wellicht niet direct, maar op den duur Zijn inspiratie en Geest missen in dat wat je doet. 

Veel mensen lopen niet in Gods bestemming, maar hebben zich een bediening aangemeten die niet passend is. Wellicht dat dit de bottleneck is waar veel gelovigen en kerken kapot lopen. Ze doen allerlei zaken waarvoor ze niet geroepen zijn. 

Weet je? Wanneer we doen waarvoor we geroepen zijn, dan zullen we bijzondere dingen meemaken, allereerst zullen we ontdekken dat God ons wil gebruiken om Zijn werk hier op aarde te doen. We zullen wonderen zien gebeuren. 

Natuurlijk kunnen we in eigen kracht een bediening opzetten, maar veel meer impact zal er zijn wanneer Gods Geest ons leidt om onze vaardigheden in te zetten. Alles wat hebben meegemaakt. Alles wat er is gebeurt, keuzes die voor ons zijn gemaakt, maar ook die we zelf hebben gemaakt zullen uiteindelijk onze bestemming bepalen, maar in Christus is deze reeds bepaald. 

Dat klinkt heftig nietwaar? Denk er nog maar  eens over. Verder in een volgend blog hierover. 

Een gedachte over “Je bent geroepen. Hoor je dat?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s