Hypothetisch 

Hoeveel houdt jij van anderen? Dit vraagt niet om een getal of manier, maar is meer hypothetisch bedoeld, maar wel om er even over na te denken.

Ik geloof dat we door God bedacht en gemaakt zijn om Hem lief te hebben en anderen om ons heen. 

Weet je veel mensen gaan naar de kerk om daar aan God en anderen te laten zien hoeveel ze van Hem houden. Dat klinkt gerechtvaardigd toch? Toch is het de vraag of dit de manier is. Ik bedoel dan: bidden, handen in de lucht, anderen zien voor een dag in de week, bijbel lezen, luisteren naar een preek, etc…

Ik geloof dat we door God bedacht en gemaakt zijn om Hem lief te hebben en anderen om ons heen. Dan nu nogmaals de hypothetische vraag: hoeveel houdt je van anderen? 

Wanneer we de Bijbel lezen dan zien we hoe Jezus zijn Vader liefhad en hoe Hij mensen liefhad. ( en nog heeft ) wanneer we het nieuwe testament lezen dan zien we dat men omzag naar elkaar en met elkaar deelden. 

Ik zeg: het een kan in wezen niet zonder het ander, maar daarvoor zullen we eerst Gods liefde voor ons ook moeten aanvaarden.  

De bijbel zegt: Wij hebben lief omdat Hij ons eerst heeft liefgehad. Hij is dus de bron van liefde. In Jezus laat Hij dat zien in de hoogste vorm. 

Gods liefde is zichtbaar doordat Hij alles heeft gegeven aan de ander, aan ons. Onze liefde is niet onbelangrijk, ontoereikend meer. On Jezus Christus is deze bereikbaar om te ontvangen, maar dit kan slechts wanneer we het handen en voeten geven. Niet enkel in de kerk met opgeheven handen, maar door het te delen op de plek waar je bent. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: