Simpel leven.

Het simpele leven is leven op z’n mooist. Veel mensen proberen het leven op te leuken met allerlei zaken. De hele media staat bol van wat men leuk vindt om te doen of te hebben.
Eerlijk gezegd verlang ik soms ook naar bepaalde zaken. Een mooi huis, auto, een goed inkomen, …Toch geloof ik dat de mooiste dingen in het leven op een ander level liggen. Immers een nieuwe auto is al na een paar weken weer gewoon geworden. Een goed salaris is mooi, maar hoezo moeten we zo enorm veel verdienen? Een biefstukje kan lekker zijn, maar iedere dag? 

De mooiste dingen liggen veel dichterbij dan je denkt. Het zit in kleine woordjes van je kind, als hij zegt; “ik hou van jou”. Geluk zit in de vreemdste dingen. Ik moet ff denken aan gebeurtenissen met een enorme impact in mijn leven. Het sterven van familie. Was ik niet verdrietig? Ja zeker wel, maar ik had het nooit willen missen. 

Het leven is het mooist als we kunnen genieten van de mensen om ons heen. Van de dingen die we doen. Ik geloof echter dat het een keuze moet zijn. Wanneer je keuze voor een goed leven ligt in het materiële, in wat mensen over of van je zeggen, dan is dat je keuze. Echter wanneer je kiest voor een simpel oprecht leven, dan is dat je keuze. 

De vraag is wat je uiteindelijk blij maakt wanneer je oud geworden bent. Als je samen met je partner of misschien nog alleen terugblikt op je leven. Het feit dat je rondgereden hebt in een Mercedes kan bijzonder zijn. Maar ik zou er van genieten wanneer mijn kinderen bij me zouden komen en zeggen dat ze trots op me zijn, niet vanwege de Mercedes, maar vanwege het navolgen van wat er werkelijk toe doet in het leven. Liefde geven, er voor anderen zijn, vriendschappen, ontmoetingen. 

Een gedachte over “Simpel leven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s