Onbaatzuchtige liefde

Wat geeft jou kracht als het leven niet mee zit? Wat motiveert en stimuleert je om toch door te gaan als het donker lijkt, het moeilijk is? Hoe kom je er weer bovenop na diep pijnlijke momenten?  
De vraag klinkt redelijk helder volgens mij, maar is het antwoord dat ook voor jou? Waar ligt jouw kracht, je moed? Wat is je bron? 

Ik moet denken aan wat pittige momenten uit mijn eigen leven. Ik heb ze nog redelijk scherp op mijn netvlies staan. Momenten dat ik dacht dat ik het allemaal zelf wel onder controle had. Niet dus!
Niemand kan het helemaal alleen. We hebben allemaal iets of iemand nodig die groter is als wij zelf. Ik zelf heb enkele malen de controle verloren. Momenten die dusdanig zwaar waarden dat ik het niet kon handelen. 
Ik kwam tot besef dat liefde en genade de bron is om vanuit en voor te leven. Niets heeft en geeft meer houvast dan onbaatzuchtige liefde. Ken je dat?
Onbaatzuchtig? Wie is dat nu helemaal? Ben jij dat ? Of ik? Kunnen wij dat zijn? Kunnen we dat leren? Ik heb in ieder geval ontdekt dat liefde de bron is en dat ik niet onbaatzuchtig ben, maar wel vanuit de bron van onbaatzuchtige liefde wil drinken om van daaruit zelf meer onbaatzuchtig te zijn in het delen van liefde. 
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s