Tot bloei komen.

Wat is een bloem mooi als hij in volle bloei is gekomen. Ik kan er werkelijk van genieten als een bloem in de knop tot bloei komt. Soms zie je echter dat wanneer je een bos bloemen hebt gekocht of gekregen dat rozen niet werkelijk tot bloei komen. Ze laten de kopjes al hangen voor ze ooit werkelijk in bloei gekomen zijn. Niet tot volle ontwikkeling gekomen dus. Jammer!Mensen zijn in mijn ogen net zo mooi en bijzonder. Je hebt mensen die zo veel doen en kwaliteiten hebben die zo zichtbaar zijn en mooi. Anderen zijn meer ingetogen en minder uitbundig wellicht, maar niet minder mooi. Mensen zijn in bepaalde opzichten net bloemen. Je hebt rozen, margrietjes, tulpjes etc…

Elk heeft zo zijn eigen eigenschappen. Maar voor allen geld dat als ze niet openvliegen ze eigenlijk niet tot bestemming komen. Soms is het lastig te zoeken naar wat de reden is van het stoppen bloeien. 

Veelal licht het aan de omgeving. Zo kan het zijn dat het te warm of te koud is. Het water vuil. Niet goed aangesneden. De vraag is hoe kom je tot bloei? Wat heb je nodig? De juiste omgeving? Het juiste water? 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s