Identiteit gezocht!

Als je naar kleine kinderen kijkt kan je hart zo opbloeien. Ze zijn zo direct en Oprecht in wat ze zeggen en doen. Wat is het prachtig als een kind zegt dat je lief bent of mooi. Dat raakt je hart.Vreemd dat volwassenen dat eigenlijk veel minder doen. Zijn er minder mooie momenten? Zijn er geen mooie lieve mensen meer? Ik geloof dat mensen als ze groeien een andere mechaniek krijgen waarbij ze veelal aan het zoeken zijn naar erkenning. 

Een compliment ontvangen is voor veel mensen lastig geworden. Veel mensen kijken naar binnen en zien van alles wat ze eigenlijk niet goed vinden. Dit maakt dat veel mensen kritisch om zich heen kijken naar anderen en proberen van identiteit te wisselen. Ze bekijken allerlei gedrag van anderen en bekritiseren deze waardoor ze zelf beter lijken. 

Dit proces begint meestal in de pubertijd waar men sceptisch is tegen van alles en iedereen. Een periode die we als mensen schijnbaar nodig hebben om onszelf te ontdekken. Veel

Mensen ontdekken echter niet wie ze zijn, maar ontdekken dat ze niet iemand anders zijn. Veel blijven hangen in deze fase van zoeken naar identiteit omdat ze geen goede rolmodellen hebben. Wellicht omdat ook deze niet hun identiteit gevonden hebben. Het is goed anderen te accepteren voor wie ze zijn. Niet te bekritiseren om je zelf beter te voelen . Juist de ander accepteren maakt dat je zelf gemakkelijker geaccepteerd wordt. Je zelf zijn vraagt om actie. Niet jezelf aanpassen aan wat men van je wil of denkt, maar inhoudt geven aan je leven vanuit dat waar je werkelijk in gelooft. 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s