Bang voor geluk? 

Veel mensen zijn bang gelukkig te zijn. Misschien denk je dat dit onzin is. Immers wie is er nu bang voor geluk? Echter geluk heeft een aantal zaken in zich zoals verantwoording.

Om gelukkig te zijn zul je de verantwoording over je leven moeten accepteren. 

Dat betekent echter ook dat je je angst zult moeten toelaten. De angst voor afwijzing, je zelf te laten zien. Wellicht is het vanwege dit feit dat veel mensen ergens een vorm van afhankelijkheid/verslaving hebben opgebouwd in hun leven. Immers het geeft een goed gevoel wanneer we ons overgeven aan de afhankelijkheid van anderen, middelen of gewoontes. 

  
Je hoeft dan even niet jezelf te zijn. De angst voorbij. Ff iemand anders zijn of de ander verantwoordelijk stellen of hè zelf verstoppen achter maniertjes. Immers op deze manier hoeven we niet zelf te laten zien wie we werkelijk zijn. Onze grootste angst door de mand te vallen leggen we daarmee elders neer. Het was de drank, het ligt aan mijn opvoeding, ik heb nu eenmaal allerlei gewoonten, etc..

  
De rol van slachtoffer dus. Deze rol past ons niet. Het brengt ons slechts zelfverwijt wat de angst om jezelf te zijn nog sterker maakt, waardoor je jezelf blijft veroordelen, afwijzen en daarmee eigenlijk zegt dat je niets waard bent. De grootste leugen ooit.

Belemmerende overtuiging 

Weet je, het is wat ze noemen: een belemmerende overtuiging. Een negatief beeld die niet werkelijk is. Je denkt wellicht iets te moeten doen om je zelf te bewijzen, groter te maken. Dit is echter wederom een masker die onhoudbaar is. Een rol die we dan wederom oppakken en waarachter we ons zelf weer kunnen verstoppen. Waardoor op keus blokkades ontstaan om wederom niet echt te zijn.

De angst voorbij

We zullen de angst voorbij moeten stappen en jezelf zijn. De vraag is of je gelooft dat je goed bent zoals je bent. Je hoeft niet alles aan jezelf te verbeteren of te veranderen. Bezig zijn met een imago is vermoeiend en reden om uit te stappen. Uitstappen van wie je werkelijk bent. 

Veel mensen proberen door onverschillig te zijn over jun omstandigheden zichzelf neer te zetten. Gaat niet werken. Is eveneens een rol. Een negatieve. 

Anderen doe dat door zichzelf juist heel florisant neer te zetten. Doen blij en vrolijk, maar voelen zich in wezen niet zo. Werkt niet. Ook een rol.

  
Onszelf zijn lijkt zo gewoon. Zo niet origineel in eerste instantie. Maar het is de angst die spreekt. Een gewenning, maar je zult merken dat er een gevoel van rust gaat ontstaan wanneer je je zelf mag zijn van je zelf. Geen rollen meer die vermoeien. Geen leugens meer. Dit is verantwoording nemen. Waarbij je leert je grenzen aan te geven.

Waarheid

Dit doe ik wel en dat niet. Ik kies voor waarheid. Dat kost je wat. Namelijk voorbij gaan aan de angst.de angst dat mensen dat niet leuk of raar vinden. Jammer dan. Je mag je zelf zijn. Een keus om voor te gaan. Je zult merken dat er een totaal nieuwe dynamiek ontstaat in je relaties, je gevoel. Je zult merken dat de grootste angst die je hebt de angst voor angst zelf is. 
Wil je toch ergens op bouwen? Steun hebben? Zoek het dan niet in wat mensen, die beperkt zijn zeggen, maar bouw op de enige die werkelijk waar is. Die van je houdt zoals je werkelijk bent. Die alle ins en outs van je weet. Je Maker. Degene die jou bedacht heeft en je geweldig vindt zoals je bent. Het enige werkelijke fundament. Zoek het dan bij God zelf.  

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s