Uitademen alsjeblieft !

Hoe ziet de verloop van je leven er uit? Ieder op zich maakt van alles mee. Iedereen is een eigen en unieke weg gegaan. Niet alles was mooi of goed, maar toch is hier en nu de plek waar je bent gekomen en kan wat achter je ligt iets waardevols worden wanneer we het gebruiken om te dienen. 

Dienen is geen vies woord!

Voor sommigen is dienen misschien een vies woord, maar ik geloof in dienstbaarheid aan de ander. Is er niet veel te veel leef in de wereld omdat men vooral gericht is op wat men zelf belangrijk acht? Waar draait jouw leven om? Om jouzelf? Jouw leven, jouw mensen, jouw geloof, jouw baan, jouw verleden, jouw toekomst, jouw kerk, jouw god, jouw kinderen, jouw visie, jouw gedachten, jouw gevoelens, jouw…, jouw…,….  

Natuurlijk nemen we in alles wat we doen onszelf mee. Daar kunnen we niet om heen. Ook hoeven we onszelf niet te ontkennen. We mogen er zijn. Jij bent belangrijk, maar dienen en dienstbaarheid naar de ander is een ander uitgangspunt om vanuit te leven. Het is verrijkend in alles wat we doen. Je dienstbaar opstellen is niet een leven van opgeven en iets doen voor de ander omdat jet moet, maar juist vanuit verlangen. Iets willen betekenen wat waardevol is voor de ander.
Ieder van ons heeft dat in zich. Iedere ervaring in ons leven hoe slecht ook, heeft de potentie iets moois te kunnen worden wanneer ze een plek krijgt ten positieve om anderen er mee te dienen.

  
Veel mensen lopen rond met weinig eigenwaarde. Men probeert door zichzelf belangrijk te maken. Zichzelf groter te maken en op te blazen een beeld te maken van wie ze zouden Willen zijn. Echter opblazen is lucht en lucht is belangrijk om te ademen. Iemand die alle lucht probeert vast te houden komt niet tot zijn doel. Jij leeft niet echt, er komt een moment dat hij moet uitademen .
Wat zou het geweldig zijn als we gewoon onszelf zouden kunnen zijn niet waar? Delen van wat je hebt. Er voor de ander zijn. Geen façades en valse lucht. Niet gericht op wat anderen van en over je denken, maar leven vanuit de wetenschap dat je waardevol bent. 

Jij hent een belangrijke rol

Mooi om te zien dat dienen daar een rol in heeft. Dat je verleden, je opvoeding, je opleiding, je ervaringen op allerlei gebied je daarbij van nut kan zijn als je ontdekt hebt dat God al jouw ervaringen kan gebruiken en tem goede wil keren. Jouw overwinningen met Hem mogen tot steun voor anderen zijn. Je mag als ervaringsdeskundige uitdelen van jouw leven. Dat is dienstbaar zijn.   

Eigenlijk is het belangrijk om tot fit besef te komen. Niet alleen dat je als mens waardevol bent, maar dat God jou en Sl je ervaringen wil gebruiken om zichzelf kenbaar te maken aan anderen door jouw persoonlijke ervaringen, door wie jij bent. Hiervoor heeft God ff heilige Geest gegeven. Niet om als gelovige alleen maar in te ademen, maar om deze ook weer uit te ademen in het leven van anderen. Dienen is dan het brengen van nieuw leven. Nieuwe hoop, liefde , genade, waarheid, licht…

Jouw leven is de moeite waard!

  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s