Op weg naar melk en honing. 

Wat is het raar dat mensen soms blijven dwalen in hun leven en nauwelijks werkelijk een stap voorwaarts te maken. Dag in dag uit worstelen ze met allerlei issues in hun leven, maar komen er niet uit. Soms zijn ze met goede moet begonnen aan de start van de oplossing, maar het lijkt alsof ze in de woestijn. Lopen en uiteindelijk weer terug komen op de plek waar ze al eens zijn geweest.

11 dagen of 40 jaar

In de Bijbel lezen we over Mozes en het joodse volk. Ze vertrokken uit Egypte op weg naar Kanaän. Een reis die normaliter slechts zo’n 11 dagen zou moeten duren, duurde uiteindelijk 40 jaar.   

Misschien vindt je 40 jaar overdreven lang, maar er zijn veel mensen die jaar in en jaar uit om dezelfde berg in hun leven heendraaien zonder tot een oplossing te komen . God sprak uiteindelijk tegen Mozes en zei: jullie zijn nu lang genoeg bij deze berg gebleven. ( Deuteronomium 1:6)

Om de berg heen draaien

Wellicht zegt God vandaag ook tegen jou soortgelijke woorden: je hebt nu lang genoeg om de hete brij heen gedraaid. Kom op en maak een start om nieuwe stappen te zetten in de goede richting.   

Wat is de goede richting? De joden hadden de wolk bij zich en nog zaten ze 40 jaar vast in de woestijn? God had ze geroepen om het nieuwe land in te trekken, waarom lukte dit niet? 

Goede voornemens

Veelal beginnen we onze reis goed. Goede voornemens. Maar hoe is het als zaken tegenlopen in het leven? De joden liepen te mopperen. Ze dachten dat wanneer ze maar onderweg waren God hen wel op de plek zou brengen. Echter hun hart was op andere zaken gericht. En dus werden ze allerlei kanten opgedreven. Hierdoor kwamen ze niet op de plek van bestemming. 

  
Waarop ben jij gericht? Je kan niet en Gods weg volgen en toch ook de weg volgen van anderen die andere doelen hebben in het leven. Je kan niet constant links af slaan als God zegt rechtuit te gaan. Drie keer links brengt je op dezelfde plaats waar je begonnen bent. Ga je Gods weg kom je in je bestemming. 

Hij is er bij toch?

Ja maar God was er toch bij in de wolk? Ja dat klopt en ook nu is God er voor je, immers God laat ons niet in de steek, maar blijft in de buurt. Hij wil je juist uit de woestijn leiden, maar misschien moeten we niet slechts een wolk volgen, maar ons leven richten naar Gods wil. Ik bedoel niet het houden van allerlei regels, maar het beginnen van relatie. 

De joden hadden de wolk, maar wij hebben Gods Geest. Heel dichtbij. Durf je deze binnen te laten? Weet wel dat er dan iets nieuws gaat gebeuren. Veel mensen vinden dat ook beangstigend. Misschien ben jij zo iemand. Liever een leven in de woestijn dan leven in een land van melk en honing?   

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s