Een gesprek als voornemen.

Elk jaar nemen mensen goede voornemens. Ze stoppen met roken, willen afvallen, drinken niet meer, etc… Een nieuw jaar, een nieuwe start. Met frisse moed er tegenaan. Eigenlijk weet men vaak vooraf al dat dit niet gaat lukken.   

Allereerst moet je je afvragen of het wel werkelijk een item is. Ik bedoel wil je werkelijk veranderen en maak je een commitment of roep je maar wat omdat het nieuwe jaar begint. 

Angst om los te laten

Ik geloof dat veel mensen te bang zijn om los te laten wat ze altijd hebben omarmd. Wat nu als ik stop met roken, wat dan? Wat nu als men mij een borrel aanbiedt en ik aangeef gestopt te zijn? Hoe zullen mijn vrienden reageren. 

Weet je, het probleem zijn niet de opmerkingen van anderen. Het is de angst voor je zelf. Je eigen gedachten en gevoelens. Het idee het allemaal niet meer in de hand te hebben. En weet je… ? Je kan het ook niet zelf.  

Je hebt hulp nodig. Je denkt dat je doorzettingsvermogen je er doorheen gaat slepen? Dat is onzin. Je kan wellicht turn keer roepen dat je iets niet wil, dat is prima, maar de elfde keer gaat het toch mis.

24/7 support

Wat je nodig hebt is iemand die je ondersteunt. Mensen kunnen je helpen, maar veel beter nog is als je beseft dat je iemand nodig hebt Die er continu voor je is. 24/7.

Misschien denk je dat dit onzin is. Dat mag, maar kijk ff naar de afgelopen jaren. Hoe is het vergaan met de goede voornemens? Lagen de voornemens niet al in de tweede week in de prullenbak. Opgegeven. Niet meer ter sprake. Je moest toegeven dat het je niet gelukt was.  

Natuurlijk had je allerlei redenen. Je had stress en moest roken. Je wilde ontspannen met een drankje omdat je het zo druk had gehad. Etc… Weet je, toegeven dat je het niet kan is de oplossing voor het probleem. Je bent een mens. Welkom op deze wereld met falende mensen. 

Een andere hartsgesteldheid heb je nodig!

Je hebt geen zelfhulpboek nodig. Geen doorzettingsvermogen. Het is wel handig natuurlijk om bepaalde zaken te beseffen en ook vast te houden, maar wat je werkelijk nodig hebt is dat je hartsgesteldheid veranderd. 

Je bent geliefd. God kent je en wil dat je weet dat Hij van je houdt. Wol je veranderen? Durf dan je hart te openen en Hem te vragen je te helpen. Geen schietgebedje omdat je het wel eens zou willen proberen, maar een gesprek tussen jullie op hartsniveau. Waarin je uitspreekt wat je dwars zit. Wat je nodig hebt in het leven.   

Wellicht zal het dan niet zozeer gaan over een sigaretje of een borrel, maar veel meer over wat je werkelijke verlangens zijn. Wat je in de weg staat. Durf je dat! Of ben je bang dat er zaken as het licht komen die je niet onder ogen durft te zien. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s