Nog meer rijkdom vergaren dan nu.

Lezen: filipenzen 4:19


Wat ik nodig heb, wat ik nodig heb, Jezus alleen. 

  

Een lied wat we in de kerk vroeger regelmatig zongen. Ik hoor het niet zo vaak meer. Dat zal aan mij liggen. De vraag is of we dat ook zo ervaren. Eerlijk is eerlijk, ik denk vaak dat ik hele andere zaken nodig heb in mijn leven, maar kom tijd weer terecht bij het feit dat ik Jezus werkelijk nodig heb in mijn leven. 

Ik ben een eeuwige zoeker. Ik vind het enerzijds heerlijk om vertrouwde zaken om mij heen te hebben zoals mijn eigen huis, gezin, , mijn eigen vaste plekjes, etc… Anderzijds zoek ik altijd naar iets nieuws, de uitdaging, verantwoording, groei, ontwikkeling. Dit staat soms regelrecht tegenover elkaar. Vooral als het vertrouwde weggevallen is en eigenlijk de werkelijke uitdaging begint. 

Vertrouw ik werkelijk op Jezus? Geloof ik dat God een plan heeft? Dat Gods geest ons wil leiden? Ik moet zeggen dat ik zoekende soms vergeet wie in charge is. Dat ik allerlei plannen bedenk en geneigd ben voor God uit te lopen. 

Herken je dat? Inmiddels heb ik geleerd dat dat niet handig is, maar anderzijds heb ik ook geleerd dat passief wachten ook niet werkelijk een optie is. Weet je God voorziet wanneer we Zijn weg gaan. 

Ik geloof niet in het prosperity principe dat wanneer je God in je leven toelaat en Jezus weg wilt gaan dat het je allemaal voor de wind gaat. Sterker nog, ik geloof dat wanneer je Jezus werkelijk lief hebt en Hem wil volgen. dat dit je veel moeite kost. 

Discipelschap wordt niet beloont met geld, rijkdom, voorspoed. Veel mensen beweren dat God op die manier zou zegenen. Weet je, men kan God niet dienen en ook nog eens rijk willen zijn. Harde uitspraak? Misschien. Jezus maakte dergelijke uitspraken. De discipelen zijn grotendeels vermoord of gevangengezet. Paulus de Apostel kreeg zijn kop er af. Jezus zelf werd vermoord. 

Toch zeggen we dat Jezus ons rijk maakt. Is dat dan puur geestelijk? Nee, niet alleen geestelijk rijk. Nee, ook niet als we doodgegaan zijn een plek in de hemel. Natuurlijk is die plek er, maar dat is niet wat ons rijk maakt.  Wat ons wel rijk maakt is dat we Zijn liefde en genade mogen ervaren. Dat we een relatie met Hem mogen hebben. Dat we onze oorsprong mogen kennen en mogen leren wat werkelijk waarde heeft ik het leven. 

Rijkdom zit niet in geld of goederen.  Wat nu als je alles in de wereld had, maar je zou Gods liefde, echte liefde zoals alleen Hij die kan geven, goddelijke liefde moeten ontberen? Volgens mij zou je leven hol en leeg zijn. De zin verloren. 

Voor veel mensen draait alles om wat ze zelf plezierig vinden. Hun gevoel, hun dingen, hun ervaringen. Ik zelf doe dat soms ook. Niets menselijks is mij vreemd. Telkens weer kom ik hier op uit: er is niets beters dan Zijn wil te doen. Dat is zegen zelfs als zaken anders lopen als verwacht. Als alles moeilijk is. Wanneer mensen je in de steek laten, je veroordelen of whatever. 

Het gaat allemaal niet om jou of mij in het Leven. Er is een groter plan en daar mag je aan deelnemen. Durf je dat? Wil je dat?  Ik zoek er naar hoewel ik het enerzijds gevonden heb, zoek ik naar mogelijkheden, middelen om Gods liefde te delen. Delen daar van maakt zo rijk. Geeft zo veel vreugde dat wanneer er een kink is, ik zoveel mogelijk zoek naar nieuwe wegen. Ben benieuwd naar hoe jij dat ziet en doet in jouw leven. 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s