Deze dood is dodelijker dan we denken

Een goed stuk. Een groot deel van wat er in mij omgaat verhaald. De vraag is; durven we het leven wat Jezus wil geven omarmen? Ons oude leven, het oude systeem omverwerpen om weer op te staan met Christus? We zeggen het vaak wel, maar onze daden en woorden zijn vaak niet congruent te noemen. Hoe nu werkelijk in actie komen? Ik geloof dat hier een periode aan vooraf gaat. We hebben leiding nodig. Jezus beloofde de discipelen dat hij de trooster zou sturen. Deze zou hen bijstaan en de weg wijzen. Veelal willen we graag in actie komen, niet verkeerd om iets te doen (niets doen kan immers ook voor problemen zorgen ), maar het is ook goed om te wachten op de Geest om ons te vullen , te verwarmen. Goed om je de komende tijd bezig te houden met de vraag hoe de kerk weer kan opstaan. Of is dat niet de vraag? Misschien zal de kerk zoals ze nu is juist eerst zelf in navolging moeten sterven. Ik geloof dat sterven een proces is welke vanzelf kan gaan, maar misschien beter als ze er zelf voor kiest in overgave als teken van navolging. Als de kerk moet sterven betekent dat automatisch dat ik moet sterven. Ik moet sterven aan mijzelf. Ik moet minder worden en Hij meer in mij zodat ook in de kerk ik minder wordt en Hij meer. Des te meer mensen ik laten sterven des te meer Hij aanwezig zal zijn in onze bijeenkomsten, in onze woorden , in onze daden, relaties .

Remmelt Meijer

Zo rond Goede Vrijdag merk ik bij mezelf dat het me opnieuw overvalt hoe weinig grip ik kan krijgen op zo ongeveer de crux van het christelijk geloof. De dood van Jezus aan het kruis. Soms bekruipt me de gedachte dat we het met allerlei christelijke termen en metaforen ongemerkt wat te gebruiksvriendelijk gemaakt hebben met elkaar. Op deze Stille Zaterdag zijn we druk met boodschappen doen voor morgen en in m’n twitter tijdlijn gaat het al weer over Pasen of het nieuws van de dag. Intussen staan de 147 dode studenten in Kenia nog op ons netvlies: de wereld lijkt goed op stoom als het gaat om de dood.

Binnen de kerkelijke serene sferen lijkt de meest schokkende dood van de geschiedenis intussen klantvriendelijk verpakt in vriendelijke woorden. Jezus stierf voor onze zonden. Hij redt ons van de dood, betaalde de straf en is het ware offerlam voor God…

View original post 973 woorden meer

Advertenties

2 gedachtes over “Deze dood is dodelijker dan we denken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s