Een passende jas.

Mensen willen graag op een bepaalde manier gezien worden. Ze willen op allen, geliefd zijn gewaardeerd worden, maar het typische is dat men dit veelal probeert op een manier die niet werkelijk past.

Het is alsof we een jas aandoen die wellicht wel heel modern is, maar zo enorm ruim dat we er als mens niet meer in gezien worden. We proberen van buiten ons voor te doen als iemand die we in werkelijkheid niet zijn.

Johannes doopte mensen en toen Jezus met zijn discipelen kwam en oom mensen liet dopen vroegen ze zich af hoe het zat met het rein worden door dat water en ze waren verontwaardig dat de aandacht verschoof van Johannes naar Jezus.

Ik vermoed en ik besef dat het interpretatie is, maar dat Johannes volgelingen zich gepasseerd voelden. Ze kregen wat aanzien, maar men ging aan hun voorbij.

Johannes maakt duidelijk dat het allemaal niet gaat om de buitenkant. Hij laat zien dat alles om Jezus gaat. Daarmee wordt ook de doop duidelijk. Het gaat niet om ons. Het gaat om Jezus en dat Hij belangrijker moet worden en ik…? ik steeds minder!

Lees joh 3:22-30

3 gedachtes over “Een passende jas.

  1. Idd, het gaat om Jezus. Ik denk dat de volgelingen van Johannes misschien ook wel in een soort moeilijkheid zaten wie nou de echt Messias was. Jezus, die wijn dronk en het toestond om op de sabbath aren te plukken of de eenvoudige, sobere Johannes.

    Geliked door 1 persoon

    1. Idd mooi gezegd vanuit jouw perspectief. We hebben al gauw het idee te moeten werken aan de buitenkant om Gods aanwezigheid in ons leven te tonen. Kezus vol van De vader en vol van de geest liet zien dat er genoten kan en mag worden en dat echtheid een totaliteit is. 100% in deze wereld, maar ook 100% deelgenoot van Gods Wereld.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s