Als het licht schijnt…

Jezus het licht voor alle mensen schijnt opdat men werkelijk kan ontdekken wie men is. Dat betekent heftige confrontatie. In het licht zullen we ontdekken dat we vanuit onszelf niet alleen niet zo goed zijn als we denken, maar dat alles in ons leven besmet is door de zonde.

Het mooie van het licht in ons leven is dat we ook mogen ontdekken wie we mogen zijn in Christus. Onze identiteit is in Hem. Immers voordat je in de moederschoot groeide kende God je al. Zorgde er voor dat jij zou worden wie je bent. jij was degene die DNA bepaalde.

Veel mensen zijn bang in het licht gezien te worden en blijven in het donker en verstoppen zich. Het gevolg is dat ze zichzelf te kort doen, maar ook hun naaste. Immers dat wat God in hen heeft gelegd kan pas werkelijk tot ontplooiing komen in Hem. In zijn licht.

Het is duidelijk wie in Het licht leeft. Deze mensen zullen immers ook. Gezien worden. Ze doen goed en zijn trouw. Wanneer dit niet gezien wordt in je leven, maar alleen zaken die niet goed zijn, dan leef je niet in het licht. Ook dat zal gezien worden.

Waar je voor kiest is bepalend voor de manier waarop je gezien wordt. In Christus zullen we niet foutloos zijn. We zullen fouten blijven maken, maar in het licht zal zichtbaar zijn hoe we met deze dingen om gaan.

Alles ziet er in het licht anders uit. Wordt duidelijk. In het licht kan het goede groeien. In het donker ontwikkelen zich onduidelijke zaken.
Champignons en schimmels groeien in het duister. Bloemen, vruchten, bomen in het Licht.

Lees Joh 3:14-21

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s