Keer je leven ten goede!

Alles wat je doet is van invloed op je leven. Iedere keuze die je maakt, goed of slecht. Daarom is het belangrijk goede keuzes te maken. Slechte keuzes gaan in de weg staan, blokkeren het goede in je leven. Goede keuzes daarentegen zullen ruimte geven op de weg die je moet gaan.

We maken niet alleen goede keuzes in het leven. Iedereen maakt soms keuzes die niet goed zijn. Misstappen. Het is belangrijk te weten dat dit mede de route bepaald in je leven.

Helaas zijn ook keuzes van anderen op jouw leven van toepassing. Iedereen heeft ouders en dat heeft bijvoorbeeld een stempel op jou leven gedrukt . Ook hier zijn goede en slechte keuzes van invloed op hoe jij in je leven staat.

Ook de vrienden die je kiest en hoe je met ze omgaat bepaalt je weg. Wanneer je vrienden kiest die dingen doen die niet goed zijn kan dat van invloed zijn op de rest van je leven als je daarin mee gaat.

Hoe dan ook: goede keuzes, slechte keuzes. Belangrijk is dat we Er van leren. Wanneer we keuzes maken is het soms erg vervelend of als anderen keuzes hebben gemaakt die van invloed zijn op de loop van je leven tot nu kan dat lastig zijn , maar belangrijk is dat we er niet in meegaan en zeggen dat we er geen schuld aan hebben en dus niets mee moeten doen.

Het is belangrijk niet weg te lopen voor de consequenties die keuzes in het leven hebben. Dit zou immers tot gevolg hebben dat ze je blijven achtervolgen.

Het is goed als we iedere verkeerde keus in de ogen kijken en deze erkennen. Dit is een foute keus geweest. Mijn keus of misschien die van de ander, maar ik ga de confrontatie aan door deze te overwinnen met nieuwe goede keuze. Ik laat het oude achter me en maak nieuwe keuzes.

Het is belangrijk om de verantwoording te nemen en de consequenties van je eigen keuzes te aanvaarden en van daaruit nieuwe goede keuzes te maken. En wanneer anderen verkeerde keuzes gemaakt hebben die jouw leven hebben beïnvloed, laat ze liggen waar ze horen. Geef ze terug. Ook daar mag jij nieuwe goede keuzes maken. Je eigen keuzes.

Belangrijk is te beseffen dat goede keuzes ook je leven zullen beïnvloeden. Dat het je leven zal veranderen. Soms zijn het eerst kleine veranderingen die je opmerkt, soms direct wezenlijk anders.

Misschien goed om voor het allerbeste te kiezen in je leven. Dat is de genade van God. We kunnen zelf soms goede keuzes maken en toch zullen we niet werkelijk vrij zijn. De genade van God maakt vrij. De genade dat je niet hoeft te betalen voor je fouten. Immers je kunt wat achter je ligt niet veranderen. Wat gebeurt is is gebeurt. Toch kan je leven inhoudelijk zoveel anders worden door te kiezen het goede te doen, maar vooral ook door het Allerbeste in je leven te laten. Jezus Christus die zijn leven gaf.

Je moet er misschien eens over nadenken. Wat wil je? Wil ik leven met de gevolgen van mijn verkeerde keuzes? Met de gevolgen van wat anderen mij hebben aangedaan? Misschien goed de genade te accepteren en vergeving te aanvaarden voor wat niet goed gegaan is in je leven, en van daaruit ook vergeving te schenken aan diegene die negatief van invloed is geweest op je leven en het zo je leven positief te keren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s