Wat ben jij voor een keutel?

Vandaag vertelde iemand me dat hij ondersteboven was van het gebed van iemand. Niet vanwege de inhoudt direct, maar veel meer vanwege de vorm. De prachtige volzinnen, de lijn en de manier waarop het gebed werd uitgesproken.

Ik lees net een gedeelte uit Mattheüs 6. Hier gaat het er om dat we niet schijnheilig moeten doen tov anderen.

Weet je we zijn allemaal gewone mensen. God kent ons. Hij kent onze maniertjes . Onze gedachten en gevoelens. We kunnen onze woorden oppoetsen, maar zijn we het dan wel zelf?

Een keutel zou je misschien wat kunnen oppoetsen zodat hij wat mooier glimt of het anders laten geuren zodat het naar roosjes ruikt, maar het blijft een keutel.

Zo ook mensen. We blijven mensen ook als we onszelf wat oppoetsen qua gedrag , uiterlijk of in wat we zeggen, maar we zijn mensen.

Het wordt tijd dat we eens gewoon doen. Afleren te imiteren, na te bootsen of gewoon kopiëren. god zegt juist dat we erop uit moeten om te laten zien dat we gewoon onszelf mogen zijn.

Tja, moet je wel weten wie je bent natuurlijk. De vraag is : wie ben jij? Wat is jouw identiteit? Ik wil je zeggen dat je het niet nodig hebt om je beter voor te doen. god kent je immers.

Een gedachte over “Wat ben jij voor een keutel?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s