Almachtige ikke of almachtig God

Vandaag werd ik in de immanuelgemeente te Winschoten geconfronteerd met de vraag; Hoe groot is jouw god?
We spreken misschien wel uit dat God almachtig is, maar geloven we dat ook werkelijk? Of ben je net als ik vaak gewoon bezig met zelf te bepalen hoe je leven zal verlopen?

Wanneer we nadenken over wie God is en wat hij gemaakt heeft en hoe klein wij mensen eigenlijk zijn , in hoeverre zijn wij dan in staat ons eigen leven te bepalen? We zeggen vaak wanneer we verkeerde keuzes maken zoiets als; ik ben ook maar een mens. Dit is waar. Wij zijn mens en hoezeer God ons ook uitzonderlijk gemaakt heeft, bijna goddelijk zelfs, toch hebben wij niet de controle al ervaren we dat soms wel zo.

God is nog veel groter dan wij ons ook maar kunnen beseffen. Alhoewel we denken dat we de controle hebben zo lang het goed gaat, wanneer het niet goed gaat ontdekken we dat we een Hogere Macht nodig hebben om ons te bevrijden van onze pijn, boosheid, bitterheid, verslaving…

De vraag is; Hoeveel van zijn almacht laten we toe in ons leven.
Natuurlijk moeten we verantwoording nemen voor ons deel, maar met God is er meer mogelijk. Hij weet hoe wij ons voelen, wat we meemaken. Sterker nog, hij is als ons verzocht geweest tot het einde. Tot de dood.

Misschien vraag je je af waarom kwam Christus niet van het kruis af in zijn almacht? Hij liet zien dat Hij weet heeft van hoe wij ons voelen. Dit was bewust! Hij liet door zijn dood zijn menselijke kant zien, maar ook zijn almacht in Zijn opstanding. hier laat Hij zien werkelijk God te zijn.

Jezus stond niet op zijn strepen, maar hield vast aan zijn identiteit. zijn identiteit was duidelijk. Jezus is God en mens. Toen hij stierf stierf zijn mensheid en werd zijn goddelijkheid getoond.Toen Jezus zijn leven aflegde toonde hij als het ware de grootheid van zijn liefde voor jou!

Wij kunnen leven door Hem, door zijn grootheid. Wanneer wij sterven aan onszelf en opnieuw geboren worden is Leven ten volle. We zijn dan door God gevuld met nieuw leven. Goddelijk leven. We Zijn in Christus een kind van God.

Wellicht vraag je je af hoe jou leven met al zijn gebreken en tekortkomingen een leven tot eer van God zou kunnen zijn. Onze persoonlijke ervaringen zijn er tot getuigenis voor anderen. Om te laten zien hoe groot God is. God in zijn almacht kent ons. Hij weet waar wij doorheen gaan en liet dit zien in zijn persoonlijk lijden en sterven in Christus.

Wanneer wij worstelen met issues in ons leven, met de pijn en verdriet dan mogen we weten dat God ons werkelijk kan bevrijden. De vraag is ; geloven we dat God jouw leven in zijn hand heeft? Besef je dat wanneer je Hem toelaat in je leven ook zijn almacht jouw leven binnenkomt? Iets om over na te denken misschien?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s